Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​«Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά

Όχι στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά»

Οι απόψεις του Οικολόγου υπουργού Γ. Τσιρώνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την καλλιέργεια κάνναβης, για ατομική χρήση, όχι μόνο είναι επικίνδυνες, αλλά και αποδεικνύουν ότι η νομιμοποίηση της λεγόμενης ιατρικής κάνναβης είναι ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που επειδή φοβούνται να το ομολογήσουν, το μεθοδεύουν διά της πλαγίας οδού. 

Η άποψη ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ναρκωτικών είναι τουλάχιστον ανεύθυνη, όταν στις χώρες όπου έχουν υπάρξει τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις τα ποσοστά έχουν εκτοξευτεί, ενώ η Ελλάδα – παρά τη συνεχή αύξηση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης και της όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων – διατηρεί από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη στη χρήση ναρκωτικών. 

Να τη χαίρονται τη δήθεν "αριστερή" ατζέντα τους, που είναι τόσο "αριστερή" όσο ο Γιώργος Παπανδρέου, που πρωτοδιατύπωσε τέτοιες απόψεις, ή η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), που πρωτοέφερε νομοσχέδιο νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών και το μάζεψε άρον – άρον, κάτω από τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, τάσσεται και αγωνίζεται σταθερά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Ενάντια στον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» γιατί δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες που σε στρέφουν στη χρήση. Δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση.

Όχι στην αλλαγή της κάνναβης από τον πίνακα των ναρκωτικών.

Η «ιατρική κάνναβη» είναι προπομπός για να νομιμοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών. Από την ιατρική έρευνα προκύπτει, ότι η κάνναβη δεν είναι φάρμακο επιλογής για καμία ασθένεια.

Παντού όπου νομιμοποιήθηκαν ουσίες αυξήθηκε η χρήση και η εξάρτηση από όλα τα ναρκωτικά. Η διαθεσιμότητα μιας ουσίας αυξάνει και τη χρήση της.

Όχι στην ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης». Η χρήση ναρκωτικών ουσιών ποτέ δεν μπορεί να είναι υγιής. Είναι πρώτα απ όλα ακραία μορφή αλλοτρίωσης που το άτομο χάνει την ίδια του την υπόσταση ως κοινωνικό ον.
Λύση δεν είναι «η μείωση της βλάβης» αλλά «η μείωση της ζήτησης».

Σήμερα χρειάζεται συστηματικό δίκτυο προγραμμάτων πρόληψης σε όλους τους χώρους που ζει και μορφώνεται η νεολαία (σχολείο, πανεπιστήμιο, στρατόπεδο, χώροι άθλησης και διασκέδασης).

Κάθε προσπάθεια για αλλαγή της κάνναβης στον πίνακα των ναρκωτικών και για ίδρυση «χώρων υγιούς χρήσης » ναρκοθετεί πρώτα απ’ όλα την Πρόληψη.

Σήμερα χρειάζονται προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους.

Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.

Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη-Θεραπεία-Έρευνα για τα ναρκωτικά. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή