Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναζήτηση 28 εκ. ευρώ από το «Δίκτυο Πίνδος»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον σχεδιασμό πρότασης για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις» του ΠΕΠ Θεσσαλίας μέσα από δημιουργία σύμπραξης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των 5 Δήμων της Δυτικής Θεσσαλίας, που συμμετέχουν στην σύμπραξη «και το σχεδιασμό της πρότασης.
 
Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Μουζακίου, με την συμμετοχή των 5 ορεινών Δήμων των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων. 
 
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, Πύλης Κώστας Μαράβας, Εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμπάκας και Λίμνης Πλαστήρα και οι τεχνικοί Σύμβουλοι Χρήστος Γκρέκος και Νίκος Μαστοράκης.
 
Οι τεχνικοί σύμβουλοι παρουσίασαν στους εκπροσώπους των Δήμων το τελικό σχέδιο που έχει κύριο στόχο τον επαναπροσδιορισμό της Δυτικής Θεσσαλίας, ως ενός ισότιμου τμήματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με υπέρβαση της δομικά δυσμενέστερης θέσης, που είχε η περιοχή και ανάταξη των διαχρονικών δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
 
Το προτεινόμενο σχέδιο έχει προϋπολογισμό περίπου 28 εκ. ευρώ που αναλύεται σε 13,5 εκ. ευρώ σε δημόσια έργα, 13 εκ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις και 1,5 εκ. ευρώ σε υποστηρικτικές ενέργειες και υπηρεσίες.
 
Μετά από ανάλυση του σχεδίου από τους τεχνικούς Συμβούλους και τις τοποθετήσεις και προτάσεις των Εκπροσώπων των συμμετεχόντων Δήμων, αποφασίσθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα, να τεθεί το εν λόγω σχέδιο υπόψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή