Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αύξηση κατά 16 εκ. ευρώ στο υπόλοιπο καταθέσεων

Διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας».

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του ΔΣ Αναστάσιος Λάππας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η ελληνική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, μια πορεία η οποία φαίνεται ότι θα είναι διατηρήσιμη και στο επόμενο έτος. Επίσης ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, με την επιστροφή των καταθέσεων σε πρώτο πλάνο και την θετική για πρώτη φορά πιστωτική επέκταση κυρίως προς τις επιχειρήσεις.

Η Τράπεζά μας κατόρθωσε και σε αυτή τη χρήση να αυξήσει τα μεγέθη, τις εργασίες και την κερδοφορία της. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατών αυξήθηκε κατά 16 εκ. ευρώ, μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των χορηγήσεων προς τους πελάτες, ανερχόμενη στα 19 εκ. ευρώ και σε ποσοστό 13%. 
Με τα δεδομένα αυτά η Τράπεζα έχει καλύψει ένα σημαντικό μέρος των απωλειών του 2015, λόγω της αρνητικής επίδρασης των καταστάσεων που οδήγησαν στα capital controls.

Η σημαντική αύξηση των καθαρών τραπεζικών προμηθειών ανερχόμενη στο 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, αποτυπώνει τη ποιοτική και ποσοτική διεύρυνση των λοιπών τραπεζικών εργασιών.
 
Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων της Τράπεζας ανήλθε στις 852.000 ευρώ, παρά τις υψηλές προβλέψεις χορηγήσεων, οφειλόμενες στο χαρτοφυλάκιο των καθυστερημένων δανείων, που δημιουργήθηκε από την κρίση.
 
Ως προς τα θέματα της ΓΣ:

  1. Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2017 έως 31/12/2017.
  2. Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων της Τράπεζας, της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2017 έως 31/12/2017.
  3. Απαλλαγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, στα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων της Τράπεζας για τη χρήση 2017 Πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία όπου ψήφισαν 115 συνεταίροι με 531 ψήφους εκ των οποίων οι 523 ενέκριναν τα ανωτέρω θέματα ημερήσιας διάταξης,  οι 6 δεν τα ενέκριναν, ενώ υπήρξαν 1 λευκό και 1 άκυρο.

 Ως προς τα θέματα:
 

  1. Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων χρήσης 2018.
  2. Έγκριση εγγραφής νέων μελών.
  3. Ορισμός Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2018.
  4. Τροποποίηση Καταστατικού κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ.

 Πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός και εγκρίθηκαν ομόφωνα.
 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή