Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενίσχυση Σχολείων της Θεσσαλίας με ψηφιακό εξοπλισμό

Χρηματοδότηση 5,5 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
 
Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου, που αφορά στην προμήθεια του ψηφιακού εξοπλισμού Σχολείων.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια αποκτούν νέο ψηφιακό εξοπλισμό ύψους 5,5 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο εξοπλισμός αφορά νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λοιπά ψηφιακά μέσα (διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής).

Με τον τρόπο αυτό όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας αποκτούν συστήματα πληροφορικής για να γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα η μαθησιακή διαδικασία.

Θα καλυφθούν 936 σχολικές μονάδες σε όλη τη Θεσσαλία και έτσι το 100% των γενικών σχολείων θα διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγράμματα. Με αυτό τον τρόπο ωφελούμενοι είναι 930.000 μαθητές σε όλη τη Θεσσαλία και γίνεται ένα πρώτο βήμα να δημιουργηθεί το ψηφιακό σχολείο.
 
Από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνουν οι διαγωνισμοί από τις Περιφέρειες για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.
 
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2014 έχουν ήδη εξοπλιστεί από την αιρετή Περιφέρεια όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας, καθώς και τα Τμήματα Ένταξης παιδιών με αναπηρίες με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή