Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Αγοραστός: Η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του ΄΄Κλεισθένη΄΄ γιατί συγκρούεται με την πραγματικότητα

«Όποιος γνωρίζει την Αυτοδιοίκηση αντιλαμβάνεται ότι η ίδια η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του ΄΄Κλεισθένη΄΄ για τον απλούστατο λόγο ότι συγκρούεται με την πραγματικότητα», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κληθείς να σχολιάσει την ψήφιση του Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών από την Βουλή.

«Στη Βουλή μπορεί να ήταν αρκετή η ψήφος των «149» και των «150». Στην πράξη, όμως, εκατομμύρια Έλληνες πολίτες θα αντιληφθούν πλήρως τους επόμενους μήνες τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης στη ζωή τους και την καθημερινότητά τους και η δική τους ΄΄ψήφος΄΄ θα είναι αρνητική», υπογραμμίζει ο κ. Αγοραστός και ξεκαθαρίζει «Ως ΕΝΠΕ εκπονήσαμε και καταθέσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών και τα πολιτικά κόμματα 3 ολοκληρωμένες προτάσεις:

* Σχέδιο Νόμου με τίτλο: Επανασχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού. Μετάβαση από την Περιφερειακή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση

* Πρόταση για  την άμεση μεταφορά συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφέρειες

* Πρόταση με αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο δεν αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας που ΄΄ανοίξαμε΄΄ με την βούλησή μας για συνεργασία και τις πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις μας και δεν ενσωμάτωσε στον ΄΄Κλεισθένη΄΄ ούτε μία από αυτές.

Αυτές οι προτάσεις αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Είναι η πυξίδα για τη μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση που είναι το εργαλείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και της Αυτοδιοίκησης του μέλλοντος.
Γιατί εμείς οραματιζόμαστε κι εργαζόμαστε για την Αυτοδιοίκηση, όχι όπως μας συμφέρει, αλλά όπως πρέπει να γίνει προς όφελος της κοινωνίας».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή