Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παιχνίδια του …Ιουλίου

Από τον καύσωνα στις …καταιγίδες.

«Παιχνίδια» μέσα στον Ιούλιο κάνει ο καιρός. Από τη μία ο καύσωνας σαρώνει την χώρα, από την άλλη τις επόμενες ημέρες έρχονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ήδη από σήμερα ο υδράργυρος έχει αρχίσει την …ανηφόρα, ενώ αύριο, Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα αποπνικτική, καθώς εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, το σκηνικό θα έχει και …Αφρικάνικη σκόνη.
Αύριο για την Θεσσαλία, οι Μετεωρολόγοι, προβλέπουν γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη στην νότια νησιωτική χώρα ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα, θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα και φυσικά η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή