​Την «έχασε» η Οδοντιατρική την «κέρδισαν» ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και …ακόντιο | trikalanews.gr

​Την «έχασε» η Οδοντιατρική την «κέρδισαν» ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και …ακόντιοΠαρουσίαση της Αθλήτριας του «ΖΕΥΣ» Τρικάλων Χριστίνας Κατσούλα

Μπορεί να ήταν αγέννητη όταν η Σοφία Σακοράφα «εξαφάνιζε» με βολή 74 μέτρα και 20 εκατοστά το ακόντιο, αλλά η 24χρονη Χριστίνα Κατσούλα βρίσκεται στην γενέτειρα της μεγάλης Τρικαλινής Ακοντίστριας και γιατί όχι να μην θέλει να την μοιάσει άσχετα αν η νεαρή Αθλήτρια του «ΖΕΥΣ» Τρικάλων είναι πολύ σεμνή για να εκδηλώσει ανοιχτά τέτοιους στόχους.

Το trikalanews.gr βρέθηκε στους χώρους όπου προπονείται η Αθλήτρια γεννημένη στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και μια σειρά από γεγονότα την έφεραν στα Τρίκαλα.

Καταρχήν ο Προπονητής ρίψεων Βασίλης Γεωργαντάς, που διέγνωσε πρώτος τις ικανότητες της Χριστίνας Κατσούλα και την προέτρεψε να μην συνεχίσει το …βόλεϊ αλλά τον …Ακοντισμό και σήμερα από την Αυστραλία, θα καμαρώνει για εκείνη την προτροπή του προς την τότε μαθήτρια.

Ο χρόνος απέδειξε πως η προτροπή εκείνη ήταν ορθή και μια μέρα μετά τα γενέθλιά της η Χριστίνα Κατσούλα αρχίζει να «γράφει» την αθλητική της ιστορία με δώρο γενεθλίων την 1η θέση στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα  Παγκορασίδων σε ηλικία μόλις 14 ετών. 

Λίγες μέρες μετά, το «δώρο» …ντουμπλάρεται με μια εξαιρετική εμφάνιση και πρωτιά στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κορασίδων, με την νεαρή μαθήτρια να μπαίνει υπό …παρακολούθηση από τους ειδικούς του στίβου.

Τον επόμενο χρόνο συμμετέχει στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες στίβου Γυμνασίων-Λυκείων-Ε.Π.Α.Λ Ελλάδας και Κύπρου και ανεβαίνει στο ψηλότερο βάθρο των νικητών με πανελλήνιο ρεκόρ Γυμνασίων, με τον σημερινό προπονητή της Γιάννη Κοντονάσιο υπεύθυνο του «ΖΕΥΣ» Τρικάλων, να εκτιμά ότι πρόκειται για …Κύπρια αθλήτρια αλλά όταν της συστήνεται αντιλαμβάνεται ότι και η Ελλάδα μπορεί να έχει Ακοντίστριες σε νεαρή ηλικία.

Μόλις 5 μέρες αργότερα, επαναλαμβάνει την …πρωτιά στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κορασίδων και 1 μήνα αργότερα έρχεται η πρωτιά και στην κατηγορία Γυναικών στο Grand Pri «Λεωνίδεια» και ακολουθούν οι πρωτιές στα «Κοροίβεια» και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων.

Έχοντας δώσει ήδη τα αθλητικά της διαπιστευτήρια,  έρχεται η κλήση από την Εθνική Ομάδα και το διήμερο 23-24 Ιουλίου 2008 συμμετέχει με την Εθνική ομάδα στην αθλητική συνάντηση στίβου Κύπρος- Ελλάδα στην Λευκωσία και δεν διαψεύδει τις προσδοκίες με το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κορασίδων.

Τον επόμενο χρόνο οι πρωτιές συνεχίζονται στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κορασίδων και στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Γυναικών σε μια χρονιά που έχει 2η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου Γυμνασίων- Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, 3η θέση U18 WOMAN στην Κωνσταντινούπολη, 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων και συμμετοχές με την εθνική  Ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων στο Μπρεσανόνε της Ιταλίας και Συμμετοχή με την Εθνική  στις Ολυμπιακές μέρες Νεότητας στο Τάμπερε  της Φιλανδίας, με την νεαρή Αθλήτρια να αυξάνει τις αθλητικές της παραστάσεις.

Το 2010 έρχονται η 1η θέση στον Ακοντισμό Λυκείων στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου Γυμνασίων- ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, Ελλάδας και Κύπρου, η 1η θέση στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, η συμμετοχή με την εθνική στην  Μόσχα στο European Youth Olympic και η 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων- Γυναικών στην Πάτρα.

Το 2011 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων Νεανίδων και 3η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Νεανίδων στην Ανδριανούπολη με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.

Στην σχέση της με το ακόντιο μπαίνει πλέον επιτακτικά το … διάβασμα και διεκδικεί μια θέση στην Οδοντιατρική αλλά τελικά οι γραπτές επιδόσεις της την στέλνουν στην ΣΕΦΑΑ Τρικάλων.

Εκεί συναντά τον παλιό της γνώριμο Γιάννη Κοντονάσιο που με την συνεργασία των Βασίλη Γεροδήμο και της Κωνσταντίνας Καρατράντου  από πλευράς ΣΕΦΑΑ , γίνονται η …οικογένεια της και την βοηθούν να συνεχίσει με τις σπουδές και τον πρωταθλητισμό.

«Πάρα πολύ δύσκολο απαιτούνται θυσίες», αναφέρει η Ακοντίστρια που μας δηλώνει πως έχει «θυσιάσει» εκδρομές και διακοπές λόγω προπονήσεων.

Το 2012 έρχεται το χάλκινο μετάλλιο στα «Παπαναστάσεια» και η 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων και τον επόμενο χρόνο η 1η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Γυναικών.

«Θέλει πολύ προσπάθεια» σχολιάζει η Χριστίνα Κατσούλα όταν της δείχνουμε την άθλια κατάσταση του διαδρόμου στο βοηθητικό στάδιο Τρικάλων που χρησιμοποιεί για τις ρίψεις σε ανοιχτό χώρο.

Στην ίδια κατάσταση βέβαια και το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων που χρησιμοποιεί  για προθέρμανση στις προπονήσεις της η Αθλήτρια.

Και φυσικά στα προβλήματα για μια σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία η έλλειψη χορηγών με ότι αυτό συνεπάγεται και σε οικονομικές θυσίες της οικογένειας της.

Όμως ο Νίκος Κατσούλας και η Ιουλία λάτρεις του στίβου, καμαρώνουν για την κόρη τους όπως και οι αδερφές της Ελένη και Γεωργία με την πρώτη μάλιστα να έρχεται να δει στα Τρίκαλα την αδερφή της και τελικά να μένει στην πόλη βρίσκοντας εργασία.

Το 2014 θα φέρει για την Χριστίνα Κατσούλα 1η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Γυναικών, 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων- Γυναικών, 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Στίβου Ανδρών-Γυναικών και 1η θέση στο Grand pri Γυναικών και το 2015 1η θέση στο Διασυλλογικό Γυναικών, 1η θέση στους αγώνες ρίψεων «Κώστας Σπανίδης» και 2η  θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων- Γυναικών.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και μάλιστα με πτυχίο «Άριστα» αποφασίζει μεταπτυχιακές σπουδές ακολουθώντας Πρόγραμμα της Σχολής «Άσκηση και Υγεία» και αυτό παρατείνει την παραμονή της στα Τρίκαλα και την παρουσία της στον «ΖΕΥΣ» Τρικάλων.

Το 2016 έχει 1η  θέση διασυλλογικό Γυναικών Βορειοδυτικής Ελλάδας, 2η  θέση στους αγώνες ρίψεων «Κώστας Σπανίδης», 1η  θέση στο grand Prix «Αλεξάνδρεια» και 8η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Γυναικών.

«Με την βοήθεια του Θεού και νιώθοντας  πολύ κοντά μου τον Ταξιάρχη Μανταμάδων, πάντα προσπαθώ να ξεπεράσω και κάποιους μικροτραυματισμούς για να βρεθώ και πάλι σε φόρμα καθώς τώρα έχω μπροστά μου μια 10ετία την καλή δεκαετία που θα δείξει που μπορώ να φτάσω» μας δηλώνει η Αθλήτρια που έχει ατομικό ρεκόρ έχοντας στείλει το ακόντιο στα 50,25 μέτρα 

Το 2017 είχε για την Χριστίνα Κατσούλα  3η  θέση στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, 2η θέση στο Διασυλλογικό Γυναικών Βορειοδυτικής Ελλάδας και 8η θέση Πανελλήνιο Γυναικών που σε λίγο καιρό ολοκληρώνει και τις μεταπτυχιακές της σπουδές και θα «κατηφορίσει» για την Αθήνα σε αναζήτηση νέας αθλητικής στέγης. Παρόλο που βρίσκεται σε μια πόλη που φημίζεται για τα …ξενύχτια της τα αποφεύγει και περισσότερο θα της λείψουν οι φίλες της αφού η αδερφή της θα την ακολουθήσει στην Αθήνα.

«Με την βοήθεια της Ομοσπονδίας πιστεύω ότι θα βρεθεί Σύλλογος που θα με στηρίξει στην προσπάθειά μου» και δεν κρύβει ότι αυτό που ονειρεύεται είναι μια Ολυμπιάδα έχοντας το Εθνόσημο στο στήθος…

Η φράση της «και τον χρόνο αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τα ίδια θα έκανα», δείχνει ανάγλυφα ότι το …ακόντιο είναι η ζωή της και να ευχηθούμε να την δούμε σε Ολυμπιάδα και να κάνει περήφανους και όσους Τρικαλινούς την γνώρισαν…Επιχειρείν

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
BEERABAR

BEERABAR

H καλύτερη επιλογή για μπύρα στα Τρίκαλα λέγεται … «Beerabar»
ΕΥΘΥΜΙΟΣ Σ. ΚΑΦΑΣΗΣ M.D. Γενικός Χειρουργός

ΕΥΘΥΜΙΟΣ Σ. ΚΑΦΑΣΗΣ M.D.

Γενικός Χειρουργός

Μικροεπεμβάσεις εντός του ιατρείου
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ Π. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Η επιχείρηση Μιχαλάκης Π. & ΣΙΑ Ο.Ε. 40 χρόνια στην Τρικαλινή αγορά!!!

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στο χώρο των υδραυλικών, τα είδη θέρμανσης και τα είδη υγιεινής.
ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD

Χρίστος Λιάπης Ψυχίατρος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ιατρείο στην Κηφισιά ξεκίνησε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD 
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διανόηση

Φιλολογικό Φροντιστήριο «Διανόηση»

ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ - ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Meating

Meating

Εκλεκτό κρέας σε συνδυασμό με τα πιο αγνά μπαχαρικά και αγνό Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο...
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία, Διάσπαση Προσοχής, Υπερκινητικότητα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός)
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.

Δημοφιλέστερα

Πένθος - Κεριά

​Τραγωδία με νεκρό 19χρονο Τρικαλινό

Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή, 19χρονος Τρικαλινός

Αύριο το πρωί η κηδεία του αδικοχαμένου Αθανάσιου Αλεξόπουλου

Αύριο το πρωί η κηδεία του αδικοχαμένου Αθανάσιου Αλεξόπουλου

Αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής-

«Έφυγε» η Νίκη Λιάκου

«Έφυγε» η Νίκη Λιάκου

Σε ηλικία 67 ετών, έφυγε από την ζωή, η Νίκη Λιάκου και

«Θερμό» επεισόδιο στα ορεινά των Τρικάλων

«Θερμό» επεισόδιο στα ορεινά των Τρικάλων

Οι …βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος.

Σκηνικό πανικού στο κέντρο των Τρικάλων με … «ποντικίνα»

Σκηνικό πανικού στο κέντρο των Τρικάλων με …

Δούλεψαν οι κάμερες επιχείρησης για να …αποκαλύψουν τι

Τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στα Τρίκαλα

Τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στα Τρίκαλα

Έχασε την «μάχη» να κρατηθεί στην ζωή κοριτσάκι 17

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης