Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ιβάν ο τρομερός της …σφύρας με τους 2 …έρωτες

Παρουσίαση του αθλητή του «ΖΕΥΣ» Τρικάλων που πλέον αγωνίζεται και με την Εθνική Ελλάδος.
 
Η περίπτωση του Ιβάν Μενγκλέμπεη είναι από αυτές που σε κάνουν να απορείς.
 
Πως γίνεται ένας αθλητής που το «έχει» στην άρση βαρών να «γυρίζει την πλάτη» ουσιαστικά στο άθλημα και να ασχολείται με άλλο.
 
Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο. «Η σφύρα είναι …έρωτας».
 
Αυτός είναι ένας από τους 2 έρωτες του αθλητή του «ΖΕΥΣ» Τρικάλων που παρουσιάζει το trikalanews.gr και ο δεύτερος έρωτας εδώ και μια …4ετία βρίσκεται χιλιόμετρα και …ναυτικά μίλια μακριά από Τρίκαλα, στα Χανιά.
 
Εκεί όπου πέρα της κοπέλας που βρίσκεται στο μυαλό του Ιβάν και …κοκκινίζει όταν μιλά για αυτήν, βρίσκονται και οι γονείς του.
 
Ο Έλληνας πατέρας και η με καταγωγή από την Ουκρανία μητέρα του αθλητή. Δύο γονείς που έφυγαν από την Ουκρανία για να βρεθούν αρχικά στα Σφακιά και μετέπειτα στα Χανιά, δίνοντας τον δύσκολο καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, αφήνοντας τον μικρό Ιβάν και τις 2 αδερφές του πίσω στην Ουκρανία, να μεγαλώσουν με συγγενείς.
 
Εκεί, ο μικρός Ιβάν ξεκίνησε τον αθλητισμό και …πειραματίστηκε με πολλά αθλήματα του στίβου μέχρι να καταλήξει στην σφύρα.
 
Οι διακρίσεις αρχίζουν να έρχονται αμέσως και Γυμνασιόπαιδο πλέον μαζί με τις αδερφές του έρχονται στην Ελλάδα με τον Ιβάν να ξέρει ότι αυτό που θέλει στην ζωή του είναι ο …πρωταθλητισμός.
 
Οι διπλές καθημερινές προπονήσεις «χτίζουν» το σώμα του και οι νίκες  διαδέχονται η μια την άλλη σε σχολικά πρωταθλήματα  και το 2002 κάνει την 12η καλύτερη επίδοση στο κόσμο στην κατηγορία κάτω των 18 χρονών με 74.05 με σφύρα 5 κιλών.
 
Με σφύρα 6 κιλών ρίχνει βολή 69,19 μέτρα ως έφηβος και 69,49 μέτρα με σφύρα 7 κιλών και 260 γραμμαρίων σε πρωτάθλημα νέων -ανδρών κάτω των 23χρονών.
 
Αυτή η ρίψη των 69,49 μέτρα στην Χαλκιδική είναι «στοιχειωμένη» από το 2015.
 
«Θα έρθει η καλύτερη βολή», δηλώνει με βεβαιότητα ο νεαρός αθλητής που στην προσπάθεια αυτή δυναμώνει το σώμα του με βάρη.
 
Το εντυπωσιακό είναι πως τα βάρη τα κάνει για εκγύμναση αλλά πέρυσι συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών στην κατηγορία των 105 κιλών νέων παίρνοντας την 1η θέση…
 
«Θα το κάνω και φέτος θα συμμετάσχω …χαλαρά χωρίς προπονήσεις» σχολιάζει γελώντας και στην ερώτηση γιατί δεν ασχολείται πιο εντατικά με την άρση βαρών μας δείχνει τον …έρωτά του, την σφύρα.
 
Σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανεβαίνει στο βάθρο των μεταλλίων 3 φορές ως πρώτος (παμπαίδες, παίδες και έφηβος), 3 φορές ως 2ος (έφηβος, νέων, ανδρών) και 3 φορές 3ος (παμπαίδες, παίδων και αντρών).
 
Παρά τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, τα …γρανάζια της γραφειοκρατίας, κρατούν μακριά από την Εθνική Ομάδα έναν σπουδαίο ρίπτη και μόλις πέρυσι ήρθε η Ελληνική υπηκοότητα και η 1η  συμμετοχή με την εθνική ομάδα σε διεθνή αγώνα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23χρονών στην Πολωνία.
 
Ο νεαρός αθλητής ως μαθητής Λυκείου, απορρίπτει υποτροφία Αμερικανικού Κολεγίου και προτιμά την ΣΕΦΑΑ Τρικάλων όπου σήμερα είναι στο 4ο έτος και προπονείται με τον Δημήτρη Κοντονάσιο.
 
«Τιμή μου να προπονώ αθλητή τέτοιου επιπέδου που εκπροσωπεί πλέον και την Εθνική Ομάδα και να τον βλέπω καθημερινά βήμα-βήμα να βελτιώνει την τεχνική του και τις επιδόσεις του. Παλεύει υπό τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην Ελληνική Περιφέρεια» μας αναφέρει ο Προπονητής του που ελπίζει και αυτός πως ο Ιβάν θα είναι παρών το ερχόμενο καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.
 
«Η σαν αθλητής ή σαν …θεατής θα πάω στο Βέλγιο» σχολιάζει ο σφυροβόλος που ολοκληρώνει τις σπουδές του στην ΣΕΦΑΑ και ετοιμάζεται να «κατηφορίσει» στην Αθήνα όπου λόγω των αθλητικών του επιδόσεων έχει «κλειδώσει» επαγγελματική αποκατάσταση στο στράτευμα.
 
«Θα είναι καλύτερα για μένα γιατί θα μπορώ να έχω περισσότερα μέσα για τις προπονήσεις μου, για την διατροφή και την αποκατάσταση μετά από αγώνες και ελπίζω και … χορηγό» αναφέρει με χαμόγελο ο Ιβάν ο τρομερός της …σφύρας που με τον καταπληκτικό του χαρακτήρα και ο χαμόγελό του «κερδίζει» αμέσως τον συνομιλητή του και για τον λόγο αυτό, μόνο καλά λόγια ακούει κανείς από συναθλητές του και από όσους τον έχουν γνωρίσει.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή