Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ο.Π.Ο Πύλης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Θεών του Ολύμπου!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 15 μέλη του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της υψηλότερης κορυφής της Ελλάδας και περπάτησαν στα μονοπάτια του Ολύμπου.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις προβλέψεις επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το Σάββατο 7/10 τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. ξεκινήσαμε, νωρίς τα χαράματα από την Πύλη, οργανωμένοι και με την καλύτερη δυνατή διάθεση, για να επισκεφτούμε το βουνό των 12 Θεών της αρχαιότητας. Σημείο εκκίνησης της ανάβασης η περιοχή Γκορτσιά 1.150μ..

Ήδη από την αρχή η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη θετική ενέργεια και ζωντάνια. Η ανάβαση γινόταν μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας που μας έκανε να αγνοούμε επιδεκτικά τις πρώτες ψιχάλες. Πρώτη στάση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας 1950μ., ένα σχετικά νέο καταφύγιο που έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες βοηθώντας πολύ την ανάβαση των χειμερινών ορειβατών, όπου η ομάδα ξεκουράστηκε και πήρε δυνάμεις για την δύσκολη συνέχεια.

Η ανάβαση προς τη κορυφή Σκούρτα 2485μ. και η διάσχιση του Λαιμού έγινε κάτω από συνθήκες έντονης βροχόπτωσης και δυνατού αέρα. Η ομάδα ήταν τόσο αποφασισμένη που ούτε το πρόσκαιρο δυνατό χαλάζι στο "πέρασμα του Γιώσου" κατάφερε να την σταματήσει.

Η διάσχιση του οροπεδίου των Μουσών έγινε με ελαφρά χιονόπτωση και δυνατό αέρα συνθήκες οι οποίες δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο την προσέγγιση του καταφύγιου.

Τελικά λίγο μετά τις 5 η ομάδα των δώδεκα ορειβατών αρκετά "δροσισμένοι" έφτασε στο καταφύγιο Γίώσος Αποστολίδης 2697μ. όπου και απόλαυσε την ζεστή ατμόσφαιρα και την καταπληκτική φιλοξενία του Υπεύθυνου του Καταφυγίου κ. Μποτέλη.

Μια δεύτερη αμάδα αποτελούμενη από τρία μέλη του συλλόγου ξεκίνησε την ανάβαση στις 3:30 το μεσημέρι και αψηφώντας τις αρχικά άσχημες καιρικές συνθήκες ολοκλήρωσε την ανάβαση γύρω στις 9:30 το βράδυ αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την πυκνή ομίχλη και τον δυνατό αέρα που επικρατούσε πάνω από τα 2500μ..

Η επόμενη ημέρα μας βρήκε να περιμένουμε να ανοίξει ο καιρός για να δοκιμάσουμε να προσεγγίσουμε κάποια από τις κορυφές Μύτικάς 2917μ. και Σκολιό 2911μ. Δυστυχώς η βροχή της προηγούμενης ημέρας και η παγωνιά κατά την διάρκεια της νύχτας λειτούργησε αποτρεπτικά για οποιαδήποτε προσπάθεια. Τελικά ο ουρανός άνοιξε περίπου στις 10:30 αλλά ήταν πλέον αργά για οποιαδήποτε πεζοπορία. Η δεκαπενταμελής ομάδα πήρε τον δρόμο της επιστροφής και ολοκλήρωσε την κατάβαση μετά από 5 ώρες.

Ήταν μια απόδραση που ο καθένας μας και ειδικά οι πρωτάρηδες θα διηγούνται περιγράφοντας την εναλλαγή των εικόνων και των συναισθημάτων στην προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής.

Παπαστεργίου Αλέξανδρος
Γραμματέας Ο.Π.Ο.Π.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή