Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΠΟΡ Τρίκαλα: Αντιχάσια- Κορυφή «Μαμαλή»

Βάζουμε συχνά μια πορεία στα Αντιχάσια, όπως αυτή την Κυριακή που είχαμε προγραμματίσει πορεία από τον Λογγά προς την Κορυφή Μαμαλή (υψ. 1420μ),  γιατί όχι μόνο βρίσκονται κοντά στην πόλη των Τρικάλων και  διαθέτουν βατές κορυφογραμμές αλλά κυρίως για το όμορφο περιβάλλον τους ειδικά τώρα το Φθινόπωρο που υπάρχει η χρωματική πανδαισία λόγω των δασών οξιάς και βελανιδιάς που υπάρχουν στην περιοχή.

Ειδικότερα η περιοχή γύρω από την  τεχνητή λίμνη του Λογγά  δίνει τον δικό της στίγμα στο ορεινό τοπίο και μακάρι στην περιοχή να αποκτήσουμε και άλλες τέτοιες όμορφες τεχνητές λίμνες. Την περιοχή γύρω από τη λίμνη επισκεπτόμαστε συχνά και προσελκύει το ενδιαφέρον μας και εκτός προγράμματος κυρίως λόγω των άφθονων μανιταριών που ευδοκιμούν στην περιοχή, που όμως φέτος δεν φύτρωσαν λόγω της  παρατεταμένης ανομβρίας.

Στην περιοχή  είχε γίνει  και η Κοινή Πανθεσσαλική πορεία στις 29.11.2015 στην οποία είχαμε  συναντηθεί τότε διακόσιοι ορειβάτες από ολόκληρη την Θεσσαλία. Αυτή τη φορά στη συνάντηση ανταμώσαμε με τους αγαπητούς φίλους της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας και ως μια ομάδα αφού συγκεντρωθήκαμε το πρωί την πλατεία του χωριού  Λογγά κινήσαμε για την Κορυφή Μαμαλή,  χαρωποί και έτοιμοι για μια μακρινή πορεία,  χωρίς να γνωρίζουμε με ακρίβεια την ώρα  τερματισμού. 

Επιλέξαμε στο ξεκίνημα άλλη διαδρομή απ’ αυτήν της Πανθεσσαλικής, καθώς  μετά το αλσύλλιο των πεύκων που βρίσκεται πάνω από το χωριό στρίψαμε αριστερά πορευόμενοι μέσα στο δάσος για περισσότερη περιπέτεια και στη συνέχεια σε  δασικούς δρόμους,  βαδίζοντας όμως  συνεχώς  πάνω στο πάπλωμα των πολύχρωμων φυλλωμάτων που είναι   καταγής αυτόν τον καιρό, που  σε κάθε πατημασιά μας  σιγοτραγουδούσαν και αφού συναντηθήκαμε και με  τον αργοπορημένο συνορειβάτη μας και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας,  μετά από μια πορεία 3 ωρών περίπου,   φθάσαμε κάτω από την κορυφή.

Η κορυφή Μαμαλή είναι πλέον μπροστά μας και μας προσκαλεί. Ανηφορίζουμε, παίρνοντας το  καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα από  τις οξιές και σε μισή ώρα περίπου βγαίνουμε  στο ξέφωτο όπου τη βλάστηση εμπλουτίζουν  άγριες κορομηλιές και αγριογκορτσιές.

 Ήταν  μια όμορφη φθινοπωρινή μέρα που  με σύμμαχο τον καιρό και την καλή παρέα μας κράτησε στο όμορφο πάρκο της κορυφής για αρκετή ώρα για κολατσιό  και αγνάντεμα. Στον περιφραγμένο χώρο του  υπάρχει εξωκκλήσι, χώρος για εκδηλώσεις και χορούς,  ιδανικό  μέρος για ξεκούραση και  χαλάρωση, είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για μικρές εξορμήσεις για μικρούς και μεγάλους, ακόμη και για διανυκτέρευση σε σκηνή ή στο ξύλινο υπέροχο δεντρόσπιτο, ο οποίος είναι προσβάσιμος και με Ι.Χ.. κυρίως μέσω Βερδικούσας.

Δυστυχώς λόγω της συννεφιάς δεν μπορέσαμε κατά τη διαδρομή να θαυμάσουμε τον απαράμιλλης ομορφιάς  χιονισμένο  Όλυμπο αλλά από το Μαμαλή όταν άνοιξε ο καιρός παρατηρήσαμε τις κοντινές κορυφές των Αντιχασίων  και των πέτρινων μνημείων της Θεόπετρας και των Μετεώρων που αχνοφαίνονταν στο βάθος του ορίζοντα.

Στη συνέχεια αφού δόθηκαν υποσχέσεις ξανανταμώματος πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, αυτή τη φορά με  αλλαγή της κατεύθυνσης της πορείας, που είχε τις εκπλήξεις της, καθώς απαρνηθήκαμε τον καλοσυντηρημένο δρόμο για αγώνες ποδηλασίας mountain.   Αυτή η διαδρομή διήρκεσε διήρκησε λιγότερο και μας έφερε ξανά στην πλατεία απ’ όπου  πήραμε τον δρόμο της επιστροφής η κάθε ομάδα για την πόλη της.
 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Την Κυριακή 12/11 έχουμε προγραμματισμένη πεζοπορία κατά μήκος του μονοπατιού «Στα χνάρια της αρκούδας» ξεκινώντας από το Μέτσοβο. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή