Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Ευαγγελόπουλος: Χάσαμε; Ούτε το ΚΤΕΛ δεν μπορούμε να λέμε “Μακεδονία”;

Μια ακόμη έκπληξη από τον συνήθως γεμάτο αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  κ  Μπoυτάρη: "Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια.

Το πρόβλημα είναι πολλαπλό, θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε…."
Διερωτώμαι:
Χάσαμε την ιστορία μας;

Ακόμη και αν εμείς την πετάξουμε στα σκουπίδια, κατά πως θέλει ο Μπουτάρης, δηλαδή να πάψουμε εμείς να ονομαζόμαστε Μακεδόνες και να ξηλώσουμε και τις επιγραφές μας, αυτή, η ιστορία μας, δεν ξεγράφεται επειδή εμείς τώρα έτσι πράξαμε. Απλώς θα γίνουμε ΡΕΖΙΛΙ διεθνώς σήμερα και σε κάποια παράγραφο της ιστορίας αύριο.

Αν γίνει όπως λέει ο Μπουτάρης, αν δηλαδή αφαιρέσουμε και το όνομα Μακεδονία από την Ελληνική επικράτεια αρνούμενοι την ιστορία, τότε υπογράφουμε παρέα με την φοβικότητα, την μικρότητα  και την ικανοποίηση πρόσκαιρων επιδιώξεων μας (;) (Αλήθεια τι θα πάρουμε;) το αύριο. Μετά από ένα τέτοιο ρεζιλίκι, η έχθρα θα φωλιάσει μέσα μας. Και αυτή δεν θα αφήσει να γίνει καμία προσέγγιση των δύο λαών. Έτσι το Σκοπιανό γίνεται Μακεδονικό πλέον ζήτημα και σαν τέτοιο, δυστυχώς, θα λυθεί μελλοντικά σε συνθήκες πολέμου.

Με ποιους;… θα αναλογισθεί κάποιος. Με την Νομαρχία…. όπως λέει ο Μπουτάρης; NAI με την Νομαρχία αλλά της Τουρκίας (βλέπε δηλώσεις και παρασκήνιο από την επίσκεψη Ζάεφ  στην Τουρκία-“Η Τουρκία είναι η πρώτη φίλη μας”-“Μας δίνει δωρεάν όπλα” κ.λ.π) και κάθε δύναμης που θα στοιχίζεται ανάλογα με τα διαδραματιζόμενα  πίσω από αυτούς.

Τα λεγόμενα του  Μπουτάρη αναδύουν ηττοπάθεια. Αλήθεια τα πιστεύει αυτά που λέει ή κάνει τον λαγό θέλοντας να κατεβάσει το μέτρο και τις κόκκινες γραμμές πιο κάτω;

Αυτοί δεν θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Αυτό εμείς δεν το περιμέναμε στην γωνία τόσα χρόνια;
Ας το αξιοποιήσουμε λοιπόν….

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή