Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εύα Τριανταφύλλου: Τι Μύλο Ματσόπουλου θέλουμε

Με αφορμή το άρθρο περί κεφαλαιοποίησης (ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ) του Μύλου Ματσόπουλου, παραθέτω τις απόψεις μου ως ένας νέος πολίτης, ευσυνείδητος και πρωτοπόρος όπως όλοι οφείλουμε να είμαστε.

Ο Μύλος είναι ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Είναι ο πολιτισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, η οικονομία αυτής της πόλης. Ήταν μουσείο και συνεχίζει να είναι ανά περιόδους. Ακόμη είναι δωρεά και κληρονομικό στοιχειό και η χρήση του έχει προσδιοριστεί ως μνημειακός χώρος και όχι ως πανηγύρι.

Η αξία του έγκειται στη χρήση από όλους εμάς. Αν εμείς το θέλουμε πανηγύρι πρέπει άμεσα να το δηλώσουμε, αν όχι αναγκαία τίθεται η προσπάθεια όλων για κάτι καλύτερο, για ένα ανεβασμένο επίπεδο σε πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών.

Αυτό βέβαια δεν συμφέρει Δημόσια πρόσωπα ξεκάθαρα, αφού ο Μύλος συμβάλλει στην οικονομική ενδυνάμωση και εξάρτηση του Δήμου πλέον, όπως πολύ καλά όλοι οι πολίτες γνωρίζουμε.

Για να είναι βιώσιμη όλη αυτή η δράση πραγματικά θα πρέπει η οικονομία να είναι παρελκόμενη αυτής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλες αυτές οι δράσεις πρέπει να στηρίζονται σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, αφού αυτό είναι το θέμα που αναπτύσσεται, και όχι σε οποιεσδήποτε άλλες δράσεις που τις συναντάμε σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια εμποροπανήγυρης, ζωοπανήγυρης, πάρκα παιχνιδιών κ.λ.π

Επομένως αν θέλουμε τα Χριστούγεννα να είναι όντως πραγματικά τοποθετημένα στο ιδανικό πνεύμα των Χριστουγέννων και των παιδικών μας ονείρων, καλό θα είναι να εξαντλήσουμε τις ιδέες μας αποκλειστικά και μόνο πάνω σε αυτό.

Ας αφήσουμε τις ρόδες και τα λοιπά παιχνίδια και ας εστιάσουμε στις παγκόσμιες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στα τοπικά έθιμα και ας προβάλουμε το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ελπίζω οι απόψεις μου να ακουστούν δημόσια και να αποτελέσουν αφορμή για γόνιμο προβληματισμό των συμπολιτών υποστηρικτών.

Με εκτίμηση,
Εύα Τριανταφύλλου

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή