Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βύρων Κατσίβελος: Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου

Πέρασε ένας χρόνος και κάτι από την ώρα που άρχισαν τα προβλήματα, όσον αφορά τη συνοχή της ομάδας της πλειοψηφίας στον Δήμο Πύλης, στην οποία και συμμετείχα. 

Κατά διαβολική σύμπτωση αυτό ξεκίνησε, όταν άλλαξαν οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Από την πλευρά τη δική μου και χωρίς δεύτερη σκέψη, υπεβλήθη η παραίτησή μου, από την θέση του Αντιδημάρχου στις 2 Απρίλη, όπως ακριβώς συμφωνήσαμε στην ομάδα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Αυτό δεν έγινε από όλους και άρχισαν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας να πιέζει τον Δήμαρχο, άλλος να παραμείνει ως Αντιδήμαρχος και άλλος ως Πρόεδρος στην ΔΕΥΑΠ (Δημ. Επιχείρηση, Ύδρευσης Αποχέτευσης Πύλης).

Τα προβλήματα γίνονταν όλο και πιο έντονα και οι συνεδριάσεις της ομάδας επ’ αυτού, η μία κοντά στην άλλη, χωρίς να διαφαίνεται λύση. Οι διαφοροποιήσεις μάλιστα μερικών, δεν είχαν προηγούμενο, φτάνοντας στο σημείο να καταψηφίσουν δική τους εισήγηση, που προέκυψε από εργασίες των υπηρεσιακών  παραγόντων 5 μηνών.

Καταγγελίες χωρίς καμία συζήτηση στην δημοτική ομάδα προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., για απουσίες Δημοτικών Συμβούλων προς την Περιφέρεια και άλλα πολλά. 

Δυστυχώς  όμως οι ευθύνες ανήκουν στον Δήμαρχο, καθώς η ανοχή που υπέδειξε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, κατέστη δυνατή, ώστε να επιφέρει «κρίση» στην ομάδα, δημιουργώντας ετερόκλητα σχήματα από κάποιους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η διασφάλιση του προσωπικού τους συμφέροντος.

Αυτό άλλωστε διαφαίνεται και από το παρελθόν τους, μιας και από το 1982 μοναδική του έννοια και ασχολία , ήταν το πώς;  Θα αναρριχηθούν σε κυβερνητικά πόστα, πχ. Ως Πρόεδροι αρχικά στο χωριό τους. Απέτυχαν όμως! Το 1986 ξαναδοκίμασαν  βάζοντας υποψηφιότητα σε χωριό της μητέρας τους, χωρίς και πάλι να έχουν καμία τύχη.

Έκτοτε, δοκιμάζοντας και ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, λογικό ήταν στις τόσες φορές που δοκίμασαν, να έχουν και μια επιτυχία, λόγω κάποιων συγκυριών, που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.

Κατόπιν, ξανά-μανά υποψήφιοι Δήμαρχοι… Ξανά χασούρα!!! Να μετά και ο «Καλλικράτης».  Ξανά δήθεν για υποψήφιοι Δήμαρχοι, αλλά… μάταια. 

Αρχίζουν τώρα να κάνουν επαφές ως συνεργάτες, δίνοντας το χέρι σε υποψήφιο Δήμαρχο, πηγαίνοντας και περιοδεία μαζί του. Μετά όμως από 3 ημέρες, συνεργάτες και ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με άλλον υποψήφιο Δήμαρχο.

Ο στόχος επετεύχθη! «ΚΑΡΑΚΕΛΑ» αντιδημάρχου… Όλα καλά. 

Στη συνέχεια, καμιά διαφοροποίηση. Ακόμη και σε θέματα που παλέψαμε ως παράταξη «Πύλη στο Μέλλον» (ως αντιπολίτευση τότε) και «Πρώτα ο Άνθρωπος»(ως δημοτική Αρχή σήμερα), κάποιοι απολάμβαναν τα έδρανα της εξουσίας, αδιαφορώντας για σοβαρά ζητήματα και φτάνοντας την ώρα της ψήφισης για την λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας, κάποιος κύριος βγήκε εκτός αιθούσης Δ.Σ. σαν «λαγός».
Όταν όμως ήρθε η στιγμή της αντικατάστασής του ως Αντιδήμαρχος, χωρίς καμιά δήλωση… «Ανεξάρτητος».

Την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι,  έως και σήμερα, έκαναν και κάνουν αγώνα κ. Μαράβα, για να είστε σήμερα Δήμαρχος. Και αυτό το γνωρίζει όλη η κοινωνία του Δήμου Πύλης. Οι επιλογές σας βέβαια, όσον αφορά τα άτομα που εσείς θέλετε δίπλα σας, είναι επιλογή σας, αναβαθμίζοντάς τα κιόλας!  Επιλογή είναι όμως και κάποιων, να σιχαίνονται  πραγματικά ανθρώπους, που το μόνο που τους νοιάζει, είναι η προσωπική τους αναρρίχηση σε θέσεις  του Δήμου.  

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους, δεν μπορώ πλέον να αποτελώ Μέλος της κυβερνητικής παράταξης του Δήμου Πύλης «Πρώτα ο Άνθρωπος».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από εδώ και την παρούσα ανακοίνωσή μου, την πλειοψηφία των συναδέλφων μου και αυτών της αντιπολίτευσης, για την έως τώρα συνεργασία μας . Από τα καθήκοντα που απορρέουν από τη νέα μου θέση ως ανεξάρτητος Δημοτικός  Σύμβουλος,, θα είμαι πάντα θετικός για ότι καλό για τον τόπο, αλλά αρνητικός σε ότι θα βλάψει τον Δήμο και τους δημότες του».

Βύρων Κατσίβελος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύλης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή