Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψήφισμα για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων στα Τρίκαλα

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλαμπάκας, οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Τρικάλων, καθώς και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, καταγγέλλουμε την Υπουργική Απόφαση της 23ης /06/2017, που αφορά στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.
 
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, μετά την πρώτη προσπάθεια της εφαρμογής της αξιολόγησης μέσω της συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης, προχωρά σε νέες υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, κάνει επίθεση στις ανάγκες των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και προχωρά σε μαζικό κύμα υποβιβασμών, συμπτύξεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, το μεγαλύτερο μετά από αυτό του 2011 της Διαμαντοπούλου.
 
Καταργούνται σε όλη την Ελλάδα 363 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 106 τμήματα Νηπιαγωγείων.
 
Συγκεκριμένα στο νομό καταργεί 22 τμήματα Δημοτικού Σχολείου και 2 τμήματα Νηπιαγωγείων, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις – προτάσεις των τεσσάρων Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Τρικάλων.
 
Καταδικάζουμε τις συγχωνεύσεις-υποβιβασμούς των Σχολικών μονάδων της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, μεταβολές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με «λογιστικά» και μόνο κριτήρια , παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές-μαθησιακές προτεραιότητες και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και απαιτούμε:
 
– Να παρθούν άμεσα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις – καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
 
– Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου πάνω από 15 μαθητές, κανένα τμήμα Δημοτικού Σχολείου πάνω από 20 μαθητές.
 
– Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
– Μείωση αριθμού μαθητών σε τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΥΣΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ 86ης Γ.Σ. της ΔΟΕ: ΤΡΙΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΡΙΑΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΟΚΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΡΔΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΖΩΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΤΣΙΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή