Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα για μαθητές του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων

Επιτέλους, η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε! Από την Α’ Γυμνασίου κιόλας, βλέποντας τα παιδιά της Γ’ τάξης να πηγαίνουν τόσες εκδρομές, ονειρευόμασταν κι εμείς τους εαυτούς μας στη θέση τους. Και να που το όνειρο αυτό πήρε σάρκα και οστά. Η διήμερη εκδρομή στην Αθήνα ξεκινάει!
 
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 13 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Γ’ συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του σχολείου. Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά μας, με ενθουσιασμό και ανυπομονησία και τις βαλίτσες μας ανά χείρας επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία. Μετά από ένα δύσκολο και πολύωρο ταξίδι, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, φτάσαμε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο, όπου τακτοποιηθήκαμε και γευματίσαμε. Εφόσον ο καιρός μάς το επέτρεψε, πραγματοποιήσαμε κανονικά το πρόγραμμά μας. Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο μας, στην οδό Πανεπιστημίου, με προορισμό τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μας περάσαμε μπροστά από ιδιαίτερα και περίτεχνης αρχιτεκτονικής κτίρια, όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η Ακαδημία. Έπειτα, μέσω της οδού Βασιλίσσης Όλγας, μεταβήκαμε στην οδό Ηρώδου Αττικού, όπου στεγάζονται το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Στο τέλος της οδού είδαμε να ξεπροβάλει το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εντυπωσιαστήκαμε από το μέγεθός του, τη θέα των ψηλότερων θέσεων, αλλά και από το πόσο καλοδιατηρημένο είναι. Νοητά μεταφερθήκαμε στην παλαιότερη  Αθήνα και στους  Ολυμπιακούς αγώνες του 1896. Φυσικά δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες στο βάθρο των νικητών! Φεύγοντας από εκεί περάσαμε από το Ζάππειο Μέγαρο και μέσα από τον Εθνικό Κήπο βρεθήκαμε στη Βουλή. Εκεί χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και ξεκίνησε η επίσκεψη στο εσωτερικό της Βουλής, η οποία διήρκησε σχεδόν μια ώρα για την κάθε ομάδα. 
Πρώτα ακούσαμε κάποιες γενικές πληροφορίες για το πολίτευμα της Ελλάδας και το κτίριο. Ύστερα επισκεφτήκαμε την αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου λάμβανε χώρα μια έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τέλος, έφτασε αυτό που όλοι περιμέναμε. Κατευθυνθήκαμε προς την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου πραγματοποιούνταν συνεδρίαση. Αφού παρακολουθήσαμε για λίγο, με απόλυτη ησυχία, έφτασε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας το κτίριο της Βουλής. Είχε ήδη νυχτώσει και ήταν ώρα για φαγητό και ξεκούραση.
 
Η Τρίτη ξημέρωσε και όλοι γνωρίζαμε ότι η μέρα θα ήταν γεμάτη. Μετά το πλούσιο πρωινό  μεταβήκαμε στο Θησείο. Από εκεί αρχίσαμε την ανάβαση στην Ακρόπολη. Ο δρόμος ήταν μακρύς, αλλά η θέα από ψηλά άξιζε τον κόπο. Τώρα βρισκόμαστε πλάι στο Ναό του Παρθενώνα. Πλάι σε αυτό το επιβλητικό κτίριο, που έχει υποστεί κακουχίες και λεηλασίες, έχει έρθει αντιμέτωπο με αντίξοες καιρικές συνθήκες κι όμως στέκεται εκεί, αγέρωχο, για να μας θυμίζει τους προγόνους μας και τον πολιτισμό μας. Ο Παρθενώνας ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, το ίδιο και το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες. Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, που φιλοξενεί ευρήματα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τη γύρω περιοχή. Με τη βοήθεια των εξαιρετικών ξεναγών μας είχαμε την ευκαιρία να εντρυφήσουμε και να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτά. Στο τέλος αυτής της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ξενάγησης ήταν πια μεσημέρι και εμείς ήμασταν κουρασμένοι. Συνεχίσαμε  όμως με περίπατο στην Πλάκα, στην Αρχαία Αγορά και στα Αναφιώτικα. Τελευταίος μας προορισμός, το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Εκεί  ενημερωθήκαμε για την ιστορία του κτιρίου, τον αρχιτέκτονα και τον περιβάλλοντα χώρο και όταν σταμάτησε η ξαφνική μπόρα, περιπλανηθήκαμε στον κήπο του και φτάσαμε στο ψηλότερο σημείο του κτιρίου, απ’ όπου ατενίσαμε την Αθήνα και τον Πειραιά. Δυστυχώς, όπως όλα τα καλά τελειώνουν γρήγορα, έτσι και εμείς έπρεπε να επιβιβαστούμε στα λεωφορεία μας και να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.
 
Πραγματικά, αυτή η εκδρομή ήταν αντάξια των προσδοκιών μας και σίγουρα είναι κάτι που θα θυμόμαστε και θα συζητάμε για καιρό. Γυρίσαμε πίσω γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες, αλλά και όμορφες στιγμές με τους φίλους και τους συμμαθητές μας. Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή μας, κ. Ανδρέα Αργυρόπουλο, καθώς και τις καθηγήτριες μας, τις κυρίες  Βασιλική  Μιχαήλ, Ευαγγελία Συμεωνίδη και Ουρανία Τσιούτσια που μας συνόδεψαν.
 
Ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες εκδρομές! 
 
Βασιλική Αρσενιάδη 
Mαθήτρια του Γ1 7ου Γυμνασίου Τρικάλων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή