Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη κ. Παπαστεργίου

Τέσσερα χρόνια τώρα κ. Παπαστεργίου έχετε τάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Προσπαθείτε να φτιάξετε μια δική σας πραγματικότητα με σκοπό να την λανσάρεται πρώτα στους εκτός των τειχών προσπαθώντας να μας πείσετε ότι αφού το λένε οι άλλοι έτσι πρέπει να είναι.

Δεν είναι έτσι όμως  κ. Παπαστεργίου. Αυτή η πόλη δεν έχει ανάγκη από  ξεναγό αλλά από οδηγό.

Φρόντισαν άλλοι να την κάνουν γνωστή στο πανελλήνιο και να στρέψουν τα μάτια των τουριστών προς αυτήν.

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους δημάρχους των τελευταίων 15 ετών για την εξωστρέφεια αυτής της πόλης», δήλωσε στο δικό σας ραδιόφωνο ο καθηγητής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη πόλη μας.

Απέναντι σε αυτούς εσείς πριν από 4 χρόνια σηκώσατε ως μόνο επιχείρημα για την υποψηφιότητα σας  το λάβαρο της καθημερινότητας.

Μιλήσατε για αντιμετώπιση αυτής με σχέδιο που ποτέ δεν καταθέσατε αλλά και για έργα χωρίς χρήματα αλλά με φαντασία και σήμερα επικαλείστε χίλιους δυο λόγους για να δικαιολογήσετε ακόμη και την έλλειψη αυτής.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη κ. Παπαστεργίου γιατί δείχνει ότι :

  1. Δεν προσθέσατε ούτε ένα εκατοστό στους ποδηλατόδρομους που βρήκατε και ας καμαρώνετε για αυτούς στις ομιλίες σας.
  2. Δώσατε την αποκομιδή των απορριμμάτων επτά Καποδιστριακών δήμων (του 80% δηλαδή της έκτασης του δήμου) σε εργολάβο και μιλάτε για επιτυχή αποκομιδή και control room όταν 161 κάδους τους εκποιείτε σαν παλιοσίδερα με κόστος 0,14e ανά κιλό.
  3. Στον Παλαιόπυργο δεν υπάρχει εύκολη σύνδεση στο ίντερνετ (μόνο μια εταιρεία διαθέτει δίκτυο) και εσείς μιλάτε για την έλευση του 5G αρνούμενος να απαντήσετε σε εκείνους που μιλούν για την επικινδυνότητα που κρύβει και πόσοι δήμοι δεν δέχτηκαν την έλευση του.
  4. Έχετε αφήσει τα δημοτικά καταστήματα να ρημάζουν (Φωτάδα, Πύργος, κ.τ.λ ) και πρώην σχολικές μονάδες που διαθέτουν ακόμη εξοπλισμό (Άγιοι Απόστολοι, Ρόγγια, κ.τ.λ ) στο έλεος του χρόνου και των βανδάλων.
  5. Στη τελευταία σας συνέντευξη μιλήσατε για τηλε-έλεγχο των φαναριών και ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης.  Είστε σίγουρος ότι μιλάγατε σαν δήμαρχος αυτής της πόλης; Υπάρχουν τα προαναφερόμενα; Αν υπήρχαν, θα συνέβαινε  το τροχαίο την πρώτη μέρα του μήνα και  100 μόλις μέτρα από το δημαρχείο στην διασταύρωση των οδών Γαριβάλδη και Ώθωνος ;
  6. Τα delivery πιστοποιητικά δεν δόθηκαν ποτέ αλλά και το ΑΤΜ των πιστοποιητικών δίνει άκυρα πιστοποιητικά αναγκάζοντας τους δημότες να μεταβούν στα ΚΕΠ. Σε αυτά τα ΚΕΠ που πριν από κάτι ……. μήνες  πήρατε την απόφαση να ενοποιήσετε αλλά ούτε αυτό κάνατε προδίδοντας για ακόμη μια φορά τον ευατό σας και τις αποφάσεις που λαμβάνετε.
  7. Το σχέδιο Ασκληπιός είναι …..μόνο σχέδιο αλλά και τα ιαματικά λουτρά Ριζώματος δεν κατάφεραν το Ιανουάριο του 2018 να πάρουν ΦΕΚ (παρά τα όσα του αντιθέτου ισχυριζόσασταν ) και ευτυχώς που μιλάτε για αυτά εκτός των τειχών γιατί οι εντός τα έχουν ήδη ….. ξεχάσει.
  8. Προσπαθήσατε να κάνατε … φιλαράκι τον πρώην υπουργό κ. Βίτσα  παίζοντας …… ποδόσφαιρο μαζί του αλλά και να ρίξετε …..στο φιλότιμο τον συντοπίτη κ. Κουβέλη να υπογράψει για την παραχώρηση της ΤΑΞΥΠ γιατί δεν είχατε ούτε ένα σχέδιο να τους παρουσιάσετε για το μέλλον της παραχώρησης και βάση αυτού να το διεκδικήσετε γιατί το δικαιούστε.
  9. Βγάλατε κραυγές για τις σχολές φτιάχνοντας επιτροπή που ουδέποτε συνεδρίασε απλά για να έχετε την δικαιολογία (σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος ) ότι προσπαθήσατε για να μην αναλάβετε για ακόμη μια φορά τις ευθύνες σας. Δεν μπήκατε μπροστά για μια καθιστική έστω διαμαρτυρία σαν αυτή που διοργάνωσαν άλλοι και εσείς  απλώς είχατε προσθέσει στο βιογραφικό σας πριν από τέσσερα χρόνια.
  10.  Ισχυριζόσασταν ότι τα Τρίκαλα είναι ο φτωχός συγγενής της περιφέρειας Θεσσαλίας. Δεν είπατε όμως ότι γνωρίζατε από τις 19-10-2017 τα χρήματα που θα έδινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για αστικές αναπλάσεις και εσείς εξαγγείλατε διαβούλευση στις 4-5-2018 χωρίς καν να μοιραστείτε μαζί μας τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και ποιο τελικά είναι το πλάνο σας.
  11.  Δείχνετε απίστευτη έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς με τα εκτεθειμένα οστά αυτών και τις ενημερώσεις για βίαιη εκταφή νεκρών που δεν έχουν περάσει ούτε πέντε χρόνια από την ταφή τους για να μη μιλήσετε για την αποτυχία σας για τη δημιουργία ενιαίου νεκροταφείου.
  12.  Δεν πρέπει να σας απασχόλησαν και πολύ ούτε το τεράστιο ποσοστό του 23% της μείωσης των γεννήσεων σε επίπεδο Θεσσαλίας, ούτε η μείωση των εισακτέων της ΣΜΥ (από 165 σε 151) αλλά ούτε και η περιουσία του δήμου που μειώθηκε από την κλοπή που σημειώθηκε μετά τη δική σας απόφαση για μεταφορά μέρους αυτής εκτός αμαξοστασίου. Ίσως γιατί έχετε στο μυαλό σας μόνο τις ερχόμενες εκλογές και για αυτό ξεκινήσατε προεκλογικές συγκεντρώσεις τις οποίες όμως αμέσως διακόψατε όταν είδατε την πολύ μικρή αποδοχή που είχατε από τους δημότες στη συνοικία του Εργοστασίου Γάλακτος.
  13.  Δεν κάνατε τίποτα για την αγροτική οδοποιία  ωθώντας δημότη από τις Σπαθάδες να βγει στο ραδιόφωνο διαμαρτυρόμενος ότι χάλασε 2 αυτοκίνητα προσπαθώντας να πάει στο χωράφι του παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει 3 μήνες από τότε που σας είχε ενημερώσει. Δεν αφουγκραστήκατε έστω τις φωνές των κτηνοτρόφων που μιλούν για την μείωση της τιμής του γάλακτος αλλά ούτε και σας προβλημάτισε ο αποκλεισμός των Τρικαλινών παραγωγών από τη βιολογική κτηνοτροφία κάτι που ευτυχώς δεν έκανε ο Χρήστος  Μιχαλάκης στέλνοντας διαμαρτυρόμενος επιστολή στον υπουργό καταμαρτυρώντας με αυτόν τον τρόπο και τις ποιοτικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ σας .
  14. Καταφέρατε να διώξετε την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης εκτός δήμου με τις συνεχείς υποσχέσεις σας για νέο αθλητικό κέντρο αλλά και να κάνετε συνεργάτες του προέδρου της ομάδας να λένε σε ραδιόφωνο της πόλης ότι θα φτιάξουν οι ίδιοι μελέτη για να την υποβάλλουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς έγκριση για να γίνουν τα αυτονόητα στο δημοτικό στάδιο κουρασμένοι από την ανυπαρξία στήριξης της ομάδας.
  15.  Έχετε χάσει την επαφή σας με την κοινωνία καθώς δεν κάνατε την παραμικρή ενέργεια αλλά και ούτε πιέσατε για την επέκταση του φυσικού αερίου σε μια πόλη που βάλλεται το χειμώνα από την αιθαλομίχλη. Η Οικολογική κίνηση για τη Θεσσαλία σας έδειξε τι δεν κάνατε για τους τετράποδους φίλους μας. Η απουσία της κοινωνίας από την ημερίδα για το εργασιακό μέλλον των νέων έδειξε με τον ποιο βροντερό τρόπο ότι δεν βασίζει καμιά ελπίδα πλέον σε εσάς για ανάταση αυτής.

 Όταν η δική σας εικονική πραγματικότητα συναντήσει την πραγματικότητα που βιώνουν οι δημότες πέραν της τιμωρίας της μη επανεκλογής σας θα αντιληφθείτε ίσως τότε κ. Παπαστεργίου ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές μιας πόλης είναι οι δημότες και όχι οι δημοσιογράφοι άλλων πόλεων που εκθειάζουν αυτά που δεν βίωσαν ποτέ.
 
Ευάγγελος Σαμαράς
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή