Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευάγγελος Σαμαράς: Δημαρχιακές τσιχλόφουσκες

Όταν είσαι μικρός μπορεί να σου αρέσουν οι τσιχλόφουσκες γιατί κάνουν κρότο αλλά όταν όταν εξακολουθείς να θέλεις το κρότο που κάνουν χωρίς να καταλαβαίνεις ότι είναι μόνο αέρας τότε έχεις πρόβλημα.

Τρία και κάτι χρόνια τώρα δεχόμαστε καταιγισμό δελτίων τύπου από το δήμο Τρικκαίων χωρίς να αντιλαμβάνονται οι εκδότες των ότι μπορεί να εμφανίζονται για λίγο στην επικαιρότητα αλλά τα γραπτά μένουν. Μπορεί οι εκδότες τους να τα ξεχνούν όπως και τις προεκλογικές υποσχέσεις άλλωστε περί στήριξης του δημότη αλλά όχι και οι αναγνώστες.

Απολαύστε μερικά:

1) Στις 6 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους ενημερωνόμασταν ότι «με τη στήριξη της Περιφέρειας καθαρίζονται κανάλια στο τομέα Β του δήμου Τρικκαίων» αλλά και ότι η αρμόδια αντιδήμαρχος δήλωνε ότι «είναι μια συνδρομή στους αγρότες για να προστατεύσουν τη περιουσία τους».

Τα θυμάστε κυρία Πούλιου; Το γραφείο τύπου του δημάρχου σας το εξέδωσε.

Τότε καμαρώνατε ενώ αυτές τις ημέρες μας χορτάσατε με το «ελπίζουμε», «ας βοηθήσει ο Θεός» και άλλα τέτοια.

2) Στις 4 Απριλίου του 2015 πληροφορηθήκαμε ότι με τη βοήθεια του Βρετανού Ντέιβιντ Μπάρνς θα καταθέταν πρόταση έτσι ώστε ο Ζωολογικός Κήπος να γίνει κέντρο ανάδειξης της Ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Νομίζω ότι δε χρειάζεται κανένα επιπλέον σχόλιο καθώς τo αποτέλεσμα και αυτού του δελτίου τύπου τριάντα μήνες μετά τo γνωρίζουν οι δημότες.

Εγκατάλειψη και μόνο.

3) Το Σεπτέμβριο του 2016 περιμέναμε το «λεωφορείο χωρίς οδηγό 2» και υλοποίηση του προγράμματος city tres mobil (αυτοκίνητα χωρίς οδηγό που θα τα καλούν οι δημότες) αλλά τελικά και αυτά ήταν αέρας…..

4) Το Μάιο του 2015 μας γνωστοποιούσαν ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης θα μας υιοθετούσε (;) και θα νοιαζόταν για την ανταλλαγή της πλατείας επί της οδού Όθωνος με την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ να αποκτήσει δικό της χώρο για τις ανάγκες του τοπικού τμήματος. Ούτε τελικά η υιοθεσία προχώρησε αλλά ούτε και η ανταλλαγή.

Μάλλον θα έφταιγε η κοινωνική λειτουργός που τους έκρινε ακατάλληλους.

5) Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 μας έκαναν γνωστό ότι τα φρεάτια έχουν καθαριστεί. Μαθητές μόλις προχθές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τις πλημμυρισμένες αυλές σχολείων λόγω των βουλωμένων φρεατίων κάνοντας μερικούς να παραφράσουν το νόημα του Πολυτεχνείου λέγοντας «ψωμί, παιδεία και βουλόμενα φρεάτια».

6) Στις 1 Αυγούστου του 2017 μας ενημέρωναν ότι οι εργασίες για τον ελαιοχρωματισμό των σχολικών μονάδων έχει ολοκληρωθεί βάση του προγραμματισμού που είχε γίνει. Αγαπητή κυρία Λεβέντη αυτές οι φωτογραφίες που σας παραδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 και κραύγαζαν για τον ελαιοχρωματισμό νηπιαγωγείου δε χωρούσαν στο προγραμματισμό σας; Απογοητεύσατε τους κατοίκους αλλά και εκείνο το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης σας που διαβεβαίωνε τους πρώτους ότι μέχρι το πέρας του φετινού καλοκαιριού θα προβαίνατε στις απαραίτητες ενέργειες.

7) Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2016 στον απολογισμό ο δήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι το 2017 που μας αποχαιρετά σε λίγες εβδομάδες θα είχαμε ανακατασκευή των εισόδων της πόλης (είδατε κάτι;), την αξιοποίηση και νέα θεώρηση των χώρων στάθμευσης (λέτε για αυτό να άνοιξε ιδιωτικό πάρκινγκ στη καρδιά της πόλης;), την αναμόρφωση της πλατείας Δ.Ε.Η (πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όντως παρκάρουν πλέον περισσότερα αυτοκίνητα εκεί), αλλά και για την ολοκλήρωση της γέφυρας στην οδό Κουτσούφλιανης (από τη τραγωδία της κατασκευής στη κωμωδία των υποσχέσεων της ολοκλήρωσης με καθημερινό κοινό μάλιστα τους θεατές του παρακείμενου δημοτικού σχολείου).

Καμία ανάληψη ευθυνών, κανένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός στο χρόνο που καθορίστηκε αλλά και συνεχείς μεταθέσεις προς το μέλλον συνθέτουν την εικόνα αυτής της δημοτικής αρχής που προσπαθεί με τη τακτική του αποπροσανατολισμού και των συνεχών άστοχων ανακοινώσεων να καλύψει την υσυχία της δημαρχιακής της πορείας μέσα από δελτία τύπου που η αλήθεια τους είναι τόση όση και η στέρεα κατασκευή μιας τσιχλόφουσκας.

Οι τσιχλόφουσκες παρέχουν τη δυνατότητα στο χρήστη να ασκεί τους σιαγώνες του, να κρύβει κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τους το πρόσωπο του αλλά και να επιτυγχάνει το γύρισμα των κεφαλιών των υπολοίπων κατά την απελευθέρωση του αέρα.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι όταν φύγει ο αέρας που συγκρατούν μέσα τους κολλάει η τσίχλα στο πρόσωπο του χρήστη.

Ευάγγελος Δημ. Σαμαράς
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή