Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Για 3η φορά στο ίδιο έργο θεατές

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη».
 
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», αναφέρονται τα εξής:

"Για τρίτη φόρα μέσα στον ίδιο μήνα οι αγρότες του νομού είδαν οι κόποι τους και οι σοδειά τους να πάει χαμένη. Με χτυπήματα στην πλάτη και με λόγια συμπόνιας δεν λύνονται τα προβλήματα. Μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές δημιούργησε  η χαλαζόπτωση  των προηγούμενων ημερών η οποία σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΚΑΠ της Ε.Ε, οδηγούν πολλούς αγρότες στον αφανισμό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στις τοπικές κοινότητες ΛόγγουΑγ. Κυριακής, ΓλίνουςΜεγ. Καλυβίων και Φανερωμένης, το σύνολο των χαλαζόπληκτων καλλιεργειών εκτιμάται στα 8.800 στρέμματα και στις τοπικές κοινότητες ΒασιλικήςΜεγάρχης και Μικρού Κεφαλόβρυσου προκλήθηκαν ζημιές σε σύνολο 5.500 στρεμμάτων καλλιεργειών.

Οι καταστροφές αφορούν καλλιέργειες με βαμβάκι, μηδική, αραβόσιτο, πεπονοειδή, αμπέλια, κηπευτικά, αχλάδια, καπνά και δενδρώδεις (ροδάκινα – ακτινίδια).

Για μια ακόμη φορά και με αφορμή αυτό το γεγονός, αναδείχνεται η αναγκαιότητα του αιτήματός μας για αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% το κεφάλαιο και την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Με πρόσληψη του απαραίτητου εργατικού δυναμικού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σε όλη την χώρα.

Ζητάμε:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών ώστε να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς στο 100% της ζημιάς.
  • Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
  • Δημιουργία εναέριων και επίγειων αντιχαλαζικών μέτρων προστασίας για να μην έχουμε πάλι αυτές τις καταστροφικές συνέπειες
  • Να παγώσουν υποχρεώσεις των πληγέντων προς Δημόσιο , τράπεζες , ΟΓΑ , να εξαιρεθούν από χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.

Καλούμε τους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές, συσπειρωμένοι στην ΟΑΣΤ «Η ΆΝΟΙΞΗ» και τους Αγροτικούς Συλλόγους της, αλλά και γενικότερα τους αγρότες της περιοχής  να συμμετέχουν στις 28 Ιούνη στην Πανθεσσαλική Κινητοποίηση στις 11 το πρωί στον ΕΛΓΑ , ΟΓΑ , ΟΠΕΚΕΠΕ".

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή