Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η γραβάτα του Τσίπρα θηλειά στον λαιμό των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν πια μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες στην Ευρώπη.

Σχεδόν λίγοι είναι μετρίου…αναστήματος και οι περισσότεροι, πιθανώς, να είναι και κάτω του μέσου όρου.

Την πατρίδα μας, εδώ και τρία χρόνια, κυβερνούν πρόσωπα, που δεν υλοποίησαν τίποτα από αυτά που έταξαν προεκλογικά το 2015, στον ελληνικό λαό.

Με το προσωπείο του ψεύδους, της υποκρισίας, της προπαγάνδας και της καπηλείας πήραν τις εκλογές και έγιναν κυβέρνηση.
Τότε φάνηκε η ανικανότητά τους, η ιδεοληψία τους, το μίσος για τη θρησκεία μας, και η προθυμία τους να τα παραδώσουν όλα, ακόμα και στους «Δολοφόνους των λαών τους Αμερικανούς» και στους «Τοκογλύφους Γερμανούς», αρκεί να παραμείνουν στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

Έτσι στήνουν φιέστες, φορούν…ΓΡΑΒΑΤΕΣ, κάνοντας πολιτικό μάρκετιν, τραγουδούν, υπογράφουν συμφωνίες παράδοσης του Πολιτισμού και της Ιστορίας μας και χορεύουν στο Ζάππειο για ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ χωρίς λεφτά. Το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψαν το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, παρά τις διακηρύξεις του Τσίπρα ότι «Αν  είναι να υπογράψω άλλο μνημόνιο θα παραιτηθώ». Φυσικά δεν παραιτήθηκε. Απεναντίας υπέγραψε ένα άλλο 4ο μνημόνιο, που δεσμεύει τη χώρα για πολλές δεκαετίες.

Έρχεται μία πολύ σκληρή Εποπτεία και με αυστηρότατους ελέγχους κάθε τρείς μήνες. Μας τύλιξαν με τον «Ζουρλομανδύα» των πλεονασμάτων και έτσι οι μελλοντικές κυβερνήσεις μέχρι τη δεκαετία του 2060 είναι δέσμιες αυτών των αποφάσεων. Το πλεόνασμα μέχρι το 2022 θα είναι 3,5% και μέχρι το 2060 θα είναι 2,2%. Η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, όπως λέει ο Τσακαλώτος, θα φθάσει το 2%. Αυτό ομοιάζει με τη δόση μιας ασπιρίνης για τη θεραπεία ενός…καρκινοπαθούς. Την επιμήκυνση του χρέους, που πέτυχε ο Τσίπρας για μια δεκαετία το 2014 την ονόμαζε «Θηλειά στον λαιμό της χώρας». Τώρα την εκθειάζει και πανηγυρίζει για αυτό.

Ο μεγάλος Ιστορικός Θουκυδίδης, εδώ και 2.500 χρόνια, είχε πει το «Των οικειών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν», δηλαδή ενώ τα σπίτια μας καίγονται εμείς τραγουδάμε. Αυτό το ανέφερε γιατί η Αθηναϊκή πολιτεία, της τότε εποχής, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με λογική, με προγραμματισμό και με αγάπη για την πατρίδα.

Αυτό ακριβώς γίνεται με τα τραγούδια, τα πανηγύρια και τις φιέστες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις Πρέσπες και στο Ζάππειο. Τα…υποτιθέμενα δώρα των δανειστών, που στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκαν για εμάς χωρίς εμάς, ήταν…Άνθρακες. Η λιτότητα συνεχίζεται αφού το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων καλά κρατεί και αφού το αφορολόγητο πέφτει στα 5.700 ευρώ από τα 12.000. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ, όπως ήθελε η κυβέρνηση και το κόστος για το λαό είναι πολύ μεγάλο.

Όλα αυτά έγιναν αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, ως αντιπερισπασμός για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο θέμα της Μακεδονίας. Οι δημοσκοπήσεις εξαφάνιζαν τους ΑΝΕΛ, από την πολιτική σκηνή και έφερναν το ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα με ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ αριθμό. Οι θυσίες των Ελλήνων για οκτώ χρόνια πήγαν χαμένες και η προπαγάνδα των Τσίπρα – Καμμένου περί διαγραφής του χρέους, έπεσε στο κενό. Ακόμα και ο πρώην σύντροφός τους Βαρουφάκης τόνισε πως «Η χρεοκοπία επεκτείνεται μέχρι το 2060».

Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει θριαμβολογίες γιατί το Brain drain, δηλαδή η μετανάστευση των επιστημόνων συνεχίζεται. Θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν. Η κοινωνία δεν μπορεί να ζει με…ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, που τα παίρνουν, κυρίως, οι λαθρομετανάστες και οι τσιγγάνοι. Η χώρα ερημοποιείται και σε πολλά χωριά δεν υπάρχει ούτε ένα καφενείο πλέον. Μεγάλα έργα δεν γίνονται, ενώ το φράγμα της Μεσοχώρας, που πληρώθηκε πολύ ακριβά το ταύτισαν με το μύθο για «Το γεφύρι της Άρτας». Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα. Οι συνταξιούχοι αργοπεθαίνουν και οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εξαφανίζονται. Οι μόνοι που ζουν άνετα είναι τα…ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Δυστυχώς, η χώρα μας είναι σαν ένα καράβι που πάει στα βράχια της καταστροφής. Αυτή είναι η αλήθεια, που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό. Αντίθετα, απαιτεί ένα μακρόπνοο σχέδιο με στόχο την αλλαγή του Οικονομικού και Παραγωγικού μοντέλου. Ένα σχέδιο, που θα γίνει χωρίς παρωπίδες, χωρίς εμμονές και χωρίς ιδεοληψίες. Αυτό πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση με τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Χάσαμε χρόνο, χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο εξαιτίας της Οικονομικής, Πολιτισμικής και Ιδεολογικής κρίσης αλλά και εξαιτίας των μαθητευομένων…Μάγων, των κομμάτων που μας κυβερνούν.

Όλα δείχνουν πως έρχεται μία Νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μπορεί να ζωντανέψει την Ελπίδα, για καλύτερες μέρες, αφού θα έχει νωπή εντολή.

Εκλογές, λοιπόν, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, γιατί η γραβάτα του Τσίπρα είναι θηλεία στο λαιμό των Ελλήνων.
 
 
Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D
Πολιτευτής Τρικάλων

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή