Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η ώρα του κώδικα στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετέχει στην αποστολή του να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες την Επιστήμη των Υπολογιστών.

Οι υπολογιστές είναι παντού, αλλά όλο και λιγότερα σχολεία διδάσκουν τώρα Πληροφορική από ό,τι πριν από 10 χρόνια. Τα καλά νέα είναι, ότι βρισκόμαστε καθ' οδόν για να το αλλάξουμε αυτό.

Τι είναι κώδικας; Στην πληροφορική, πηγαίος κώδικας (ή απλώς κώδικας) είναι οποιαδήποτε σειρά από εντολές ή δηλώσεις σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού.

Με την Ώρα του Κώδικα, η επιστήμη της πληροφορικής έχει βρεθεί στην αρχική σελίδα των Ιστοσελίδων των Google, MSN και Yahoo! και της Disney. Πάνω από 100 εταίροι ενώθηκαν για να υποστηρίξουν αυτή την κίνηση. Πέρυσι, κάθε κατάστημα της εταιρείας Apple στον κόσμο φιλοξένησε μια Ώρα του Κώδικα, και ακόμη και ο Πρόεδρος Ομπάμα έγραψε την πρώτη του γραμμή σε κώδικα, ως μέλος της εκστρατείας.

Για αυτό το λόγο, κάθε ένας από τους μαθητές/τριες στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων παίρνουν μέρος στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική εκδήλωση στην Ιστορία: την Ώρα του Κώδικα, από 4 μέχρι 10 Δεκεμβρίου.

Η «Ώρα του Κώδικα» είναι μια παγκόσμια διοργάνωση και καλεί την τωρινή γενιά μαθητών/τριών να καλλιεργήσει κρίσιμες δεξιότητες για την επιτυχία της στον 21ο αιώνα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο σχολείο σε συνεργασία με τον κ. Σταχτέα, σύμβουλο Πληροφορικής και τον κ. Μποντίλα, υπεύθυνο Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Στο 5ο Γυμνάσιο θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές/τριές μας είναι στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας τεχνολογίας του μέλλοντος–και όχι απλοί καταναλωτές της. Για αυτό τον λόγο επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου και τον ζητήσαμε να εξοπλίσει όχι μόνον το 5ο Γυμνάσιο αλλά όλα τα σχολεία του Δήμου με σύγχρονο Τεχνολογικό Εξοπλισμό.

Από το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή