Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων συμμετέχει στο κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Νομό μας στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και καλεί όλους να πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 24 Ιούνη στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο.

Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, "γη και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες.

Το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί Κέντρο Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε "Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας".

Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην
ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απέναντι σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, η Επιτροπή Ειρήνης μετέχει στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα που κάλεσε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους να αντιτάξει την αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Να δυναμώσει η πάλη για άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα, να κλείσουν όλες οι βάσεις και οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας και η εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είναι οι δύο όψεις της βαρβαρότητας του κεφαλαίου, που δεν διορθώνεται, δεν μερεμετίζετε, αλλά πρέπει να ανατραπεί, για να απαλλαγούν οι λαοί από εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝH

Η αναχώρηση θα γίνει με Λεωφορεία από τα Τρίκαλα, Σάββατο 24 Ιούνη στις 7.30 το πρωί από την οδό Β. Τσιτσάνη, πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή