Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί

Η μεγάλη οικονομική κρίση, της τελευταίας δεκαετίας, έχει φέρει πολλές καταστροφές στη πατρίδα μας.

Χάθηκαν περιουσίες. Ήρθαν μισθοί και συντάξεις πείνας. Διαλύθηκε η μεσαία τάξη. Έκλεισαν επιχειρήσεις. Γονάτισε η γεωργία και η κτηνοτροφία. Ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο εκατομμύρια Έλληνες , με τους πλειστηριασμούς και την ανεργία. Επτακόσιες χιλιάδες νέοι επιστήμονες πήραν το δρόμο της ξενιτιάς. Βιομηχανίες και επιχειρήσεις πουλήθηκαν για ένα … κομμάτι ψωμί. Τα χωριά ρήμαξαν και η παραγωγή μηδενίστηκε. Γενικά η χώρα μας μπήκε σ’ έναν σκοτεινό και βαθύ… πηγάδι και κανένας δεν γνωρίζει ούτε το πότε, ούτε το πώς θα βγει η Ελλάδα από τον Καιάδα, που μας έριξαν τα λάθη, όσων μας κυβέρνησαν και όσων μας κυβερνούν.

Υπάρχουν μεγάλα ανοιχτά Εθνικά θέματα. Η ονομασία του κράτους των Σκοπίων και η επιθυμία για έξοδο στο … Αιγαίο. Οι διεκδικήσεις των Αλβανών και η … Μεγάλη Αλβανία. Η απομόνωση της Θράκης. Οι απαιτήσεις των Τούρκων για το Αιγαίο και νησιά μας και το σκάνδαλο της Novartis. Όλα αυτά συνθέτουν το πάζλ, που δείχνει πως  η Ελλάδα βαδίζει σε τεντωμένο … σχοινί.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ., είναι έτοιμη να δώσει σύνθετο όνομα στα Σκόπια, με πιο πιθανό το όνομα «Νέα» ή «Άνω» Μακεδονία και να ξεπουλήσει την Ιστορία, τον πολιτισμό και την γλώσσα της Μακεδονίας, που είναι Ελληνική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ας γνωρίζουν, όμως, πως την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τους προδότες, βέβαια, κανένας. Τσίπρας και Ζαέφ, Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, πιασμένοι χέρι – χέρι και με τις οδηγίες ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι έτοιμοι για το μεγάλο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Οι αργοπορημένες δηλώσεις της Ακαδημίας Αθηνών και οι λεονταρισμοί μερικών μελών της κυβέρνησης είναι μάλλον για εσωτερική κατανάλωση και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.  Μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ προσπάθησαν και πέτυχαν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και έφεραν στο προσκήνιο το θέμα της φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS και σχεδόν έβγαλαν και την … απόφαση ότι είναι όλοι ένοχοι! Ξέχασαν ακόμα και το τεκμήριο της…. αθωότητας. Αφού έστησαν το κομματικό κράτος, θέλουν να υποτάξουν και την Δικαιοσύνη.

Το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε… κόκκινο και οι πιθανότητες για καταστροφικές συνέπειες είναι ορατές.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο προστίθενται τόσο το επεισόδιο στα Ίμια όσο και τα γεγονότα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Σουλτάνος της Τουρκίας, βλέποντας το κατάντημα της πολιτικής και της οικονομίας της πατρίδας μας, έστησε το θερμό συμβάν στα Ίμια. Ο εμβολισμός του Ελληνικού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος στα Ίμια την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 23.40, από την Τουρκική Ακταιωρό, και η κατάσταση στη ΑΟΖ της Κύπρου δείχνουν πως η ισορροπία στο Αιγαίο κρέμεται από μια λεπτή κόκκινη… γραμμή.

Είναι γνωστό σε όλους πως ο Σουλτάνος της Τουρκίας θέλει τα πετρέλαια και το αέριο της Κύπρου, για αυτό και απέκλεισε τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ με πολεμικά πλοία. Γνωρίζει πως αν χάσει το παιχνίδι αυτό η Τουρκία χάνει τα πάντα , όσον αφορά την Κύπρο. Ο εμβολισμός στα Ίμια, η καθυστέρηση για ενημέρωση του Πρωθυπουργού, η άγνοια του Υπουργείου Εξωτερικών, η εξαφάνιση του Πάνου Καμμένου και η απόφαση του Τσίπρα να επισκεφθεί το Λιμενικό Σώμα έφεραν Τρικυμία στις σχέσεις Μαξίμου – Καμμένου και απέδειξαν πόσο ανέτοιμοι και πόσο ανίκανοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν.

Η χθεσινή επίσκεψη του Τσίπρα και του Καμμένου σε νησιά του Αιγαίου δεν πρόκειται να πτοήσει τον δικτάτορα της γειτονικής χώρας. Η Τουρκία εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα και τις αποτυχίες στο μέτωπο της AFRIN της Συρίας. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα το Εθνικό συμφέρον αντί να ενώνει, Διχάζει την κοινωνία και οδηγεί την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες Εθνικές και οικονομικές.

Η φθορά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μεγάλη και τα ανοιχτά εθνικά θέματα, τα σκάνδαλα και η πόλωση της κοινωνίας οδηγούν το Μαξίμου να αλλάξει πορεία και να στήσει κάλπες τον ερχόμενο Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, με την σκέψη ότι θα επωφεληθεί από την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο.

Ο λαός, όμως, γνωρίζει πως έρχεται η Εποπτεία και ότι τα προαπαιτούμενα, που έχουν νομοθετήσει και υπογράψει οι Τσίπρας – Καμμένος, θα σπρώξουν ακόμα πιο βαθειά την κοινωνία και θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία. Μισθοί και συντάξεις από το 2019 θα κοπούν κατά 20% και θα ‘ρθει η πείνα του… 1941!

Δυστυχώς, Ο Γολγοθάς της Πατρίδας μας θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια. Και φυσικά θα βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί…, ενώ οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την τραγωδία πρέπει κάποτε να πληρώσουν, δεδομένου ότι «τα λάθη πληρώνονται».

Η μοναδική ελπίδα των Ελλήνων δεν στηρίζεται ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ε.Ε. και ούτε στις ΗΠΑ, που παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.
Στηρίζεται στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές, που όλα δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. θα εξαϋλωθούν και θα συντριβούν. Είναι πολύ κοντά η ώρα για να αλλάξουμε ΣΕΛΙΔΑ….!

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή