Κώστας Πατέρας: Τα συλλαλητήρια, η Novartis και οι εκλογές | trikalanews.gr

Κώστας Πατέρας: Τα συλλαλητήρια, η Novartis και οι εκλογές

Επί τρία χρόνια οι πολίτες, παρά τα πρωτοφανή και δυσμενή οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της Συγκυβέρνησης, αναζητούσαν τρόπο και ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν ομαδικά και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα όσα γίνονται στην πατρίδα μας τα τελευταία τρία χρόνια.

Η κατάλληλη στιγμή ήρθε με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων και με την προγραμματισμένη είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Τα δύο μεγάλα Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να γεμίσει με…λαοθάλασσα τόσο η παραλία της συμπρωτεύουσας όσο και το Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έπεσε πολύ έξω στις εκτιμήσεις των δύο αυτών συγκεντρώσεων, βρέθηκε σε αμηχανία, σε αδιέξοδο και σε κατάσταση πολιορκίας. Τα πλήθη κατέκλυσαν την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όχι μόνο για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και για την χορήγηση της… ταυτότητας στους Σκοπιανούς, αλλά και για να διαδηλώσουν κατά της συγκυβέρνησης, που δεν υλοποίησε τίποτε από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και που υπέγραφε νέα Μνημόνια και νέα προαπαιτούμενα, μετατρέποντας την χώρα σε … αποικία των δανειστών και κυρίως της Γερμανίας.
Για να αλλάξει ο Τσίπρας το βαρύ πολιτικό κλίμα, εφεύρε το θέμα της Ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS και έτσι φθάσαμε από τα … πάμπερς του 1989 στις τροχήλατες βαλίτσες (συρόμενες) του 2018. Με τον τρόπο αυτό άλλαξε την αρνητική γι’ αυτόν ατζέντα του Σκοπιανού και των Συλλαλητηρίων και έφερε διχασμό και αίμα στην πολιτική αρένα με το άνοιγμα του…. Κολοσσαίου, που ακούει στο όνομα NOVARTIS.

Ταυτόχρονα, όμως, προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με διεθνή συμφωνία, να παρακάμψει τον σκόπελο του Συντάγματος και να δώσει στα Σκόπια την ονομασία «Νέα Μακεδονία», όπως θέλουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.
Η ευθύνη της συγκυβέρνησης είναι μεγάλη και γι’ αυτό δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για παιχνίδια… εξουσίας. Εάν υπάρχει σκάνδαλο, να αφεθεί ελεύθερη η Δικαιοσύνη, να το διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες, εάν υπάρχουν. Είναι ντροπή, όμως, με τρεις «κουκουλοφόρους» μάρτυρες  να δηλητηριάζουν την εικόνα της χώρας, υπό την καθοδήγηση ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι επελέγησαν, οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι, με σκοπό να πληγούν συγκεκριμένες προσωπικότητες, που νοικοκύρεψαν αρκετά πράγματα στη χώρα, στην Υγεία και στην Δικαιοσύνη.
Το αίτημα για διερεύνηση της υπόθεσης NOVARTIS παραμένει ισχυρό και η απαίτηση του Ελληνικού Λαού είναι δεδομένη. Ωστόσο είναι αδικαιολόγητες, διχαστικές και επικίνδυνες, για την απαιτούμενη ενότητα της χώρας, οι μεθοδεύσεις και οι ακροβασίες της κυβέρνησης των Τσίπρα – Καμμένου. Η στοχοποίηση πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών λειτουργεί αρνητικά για την Δημοκρατία και για την προστασία των συμφερόντων της πατρίδας μας, σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα απειλείται τόσο από Βορρά όσο και από Ανατολή.
Πάντως, πολιτικοί αναλυτές και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τονίζουν πως το 2018 είναι έτσι Εθνικών Εκλογών και οι Τσίπρας – Καμμένος θέλουν να πολώσουν το κλίμα ώστε να σύρουν μέχρι το φθινόπωρο το … γαϊτανάκι της NOVARTIS, ελπίζοντας πως ο Λαός θα ξεχάσει την φτώχεια, τους πλειστηριασμούς, τον εμπαιγμό, τα CAPITAL CONTROL, την ανεργία και τα όσα ψέματα είπαν προεκλογικά οι κυβερνώντες.

Στην Ν.Δ. ας καταλάβουν, πως δεν πρέπει να … χορεύουν στους… ρυθμούς του … Μαξίμου, και πως δεν περισσεύει κανένας. Την «πόλη την παίρνουν οι πολλοί». Επίσης οι δηλώσεις στελεχών στα ΜΜΕ, για παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν άστοχες, αυτή στιγμή. Κάθε μορφή εσωστρέφειας και αυταρχικότητας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, λειτουργούν σε βάρος της και δείχνουν, πως δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από τις στρεβλώσεις και τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος. Τα εσωκομματικά παιχνίδια βλάπτουν σοβαρά το μέλλον της και το μέλλον της πατρίδας μας. Οι παρακρατικές μέθοδοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο θέμα NOVARTIS, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν και να ανησυχούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Οι αναταράξεις στο Μαξίμου επηρεάζουν μόνο αυτό.

Τα Νονa… κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και οι παλαιοκομματικές τακτικές λάσπης και παραπληροφόρησης δεν θα περάσουν και ο Λαός τους περιμένει με τις… ψηφοκαραμπίνες στο χέρι, για να τιμωρήσει τους ψευτοαριστερούς και τους ψευτοδεξιούς, που τους ενδιαφέρει ΕΝΑ και μόνο πράγμα η ΕΞΟΥΣΊΑ και η ΚΑΡΕΚΛΑ.
 
 
 Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.

Δημοφιλέστερα

Συγχαρητήρια μιας  Γιαννιώτισσας στα Τρίκαλα…  με μια επισήμανση!

​Συγχαρητήρια μιας Γιαννιώτισσας στα Τρίκαλα… με μια

Την συναντήσαμε τυχαία στο δρόμο. Την είδαμε να κάθεται σε ένα

Τα Τρίκαλα στα 1897

​Τα Τρίκαλα στα 1897

Μία από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, πανοραμική επιχρωματισμένη

«Την κοπάνησε» ο ιερέας στη μέση της κηδείας σε χωριό της Μαγνησίας

​«Την κοπάνησε» ο ιερέας στη μέση της κηδείας σε χωριό της

Μοναδικό θέμα συζήτησης σε χωριό της Μαγνησίας αποτελεί το

Τα Τρίκαλα του 1890

​Τα Τρίκαλα του 1890

Μοναδική φωτογραφία (“αλμπουμίνα”*) των Τρικάλων στα

Όταν η κ. Αλεστά λειτούργησε με «αποκρύψεις», κατά συνήθεια της δημοτικής αρχής

Όταν η κ. Αλεστά λειτούργησε με «αποκρύψεις», κατά συνήθεια της

Η δημοτική αρχή το κάνει συχνά, μέσα από το Γραφείο Τύπου του

Τα Τρίκαλα στα 1900

​Τα Τρίκαλα στα 1900

Η πρώτη εικοσαετία μετά την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας (1881-1901)

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης