Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Πατέρας: Τότε… και …τώρα

Κατά την αρχαιότητα δύο μεγάλοι πολιτισμοί, ο Ελληνικός και ο Περσικός, κυριαρχούσαν στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Οι Πέρσες βασιλείς ήθελαν, πάση θυσία, να υποτάξουν το πνεύμα αλλά και την κοινωνία των Ελληνικών κρατών της τότε εποχής. Έτσι έγιναν οι μεγάλες εκστρατείες των Περσών και αναδείχθηκε η υπεροχή του Ελληνικού δαιμονίου και το μεγαλείο της ψυχής των αρχαίων μας προγόνων.

Δυστυχώς, τότε, όπως και σήμερα, υπήρξαν Έλληνες, που πρόδωσαν τα ιδανικά της φυλής και συνεργάστηκαν με τους Πέρσες, στην περίοδο 490-431 π.Χ. Τότε γεννήθηκε η λέξη «Μηδισμός», που εκτός από τα άλλα, ενέχει και την έννοια της προδοσίας. Την προδοσία που όπως λέγεται την αγάπησαν πολλοί αλλά τον προδότη κανένας.

 
Ρίχνοντας μια ματιά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, θα διαπιστώσουμε, πως και σήμερα υπάρχει πολύ έντονα ο «Μηδισμός». Αυτό θα διαπιστωθεί, εάν δούμε τι έκαναν προεκλογικά τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους. Ποια προγράμματα εξήγγελαν και φυσικά τι έκαναν μετεκλογικά, αφού, φυσικά, έκλεβαν την ψήφο του λαού και ανέβαιναν στην εξουσία. Σχεδόν τίποτε δεν υλοποίησαν από αυτά που υπόσχονταν. 
 
Μεγάλο παράδειγμα οι σημερινοί συγκυβερνήτες της χώρας δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, με το μεγάλο σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ο μικρός…παίχτης, Πάνος Καμμένος με την μικρή δύναμη των ΑΝΕΛ. 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ντυθεί, όλα τα χρόνια της αντιπολίτευσης, τον μανδύα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ. Δεν του άρεσε τίποτε. Ήθελε να αλλάξει τα πάντα.

Ήταν αντι-Ευρωπαίος και φώναζε μαζί με άλλους αρχηγούς το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ήθελε η χώρα μας να φύγει από την ΕΕ ή, τουλάχιστον, να τροποποιήσει την μορφή λειτουργίας της με ιδεοληψίες…Μαδούρο. Κατηγορούσε τους Αμερικανούς ως «φονιάδες των λαών».

Έψεγε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα μνημόνια και δήλωνε ότι θα τα «σχίσει» ερχόμενος στην εξουσία. Ταυτόχρονα εκστομούσε τους πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Μέρκελ, του Σοϊμπλε, των παραγόντων των Βρυξελλών και των προέδρων των ΗΠΑ. 

 
Από αυτά, μόλις έγινε πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε ή μάλλον έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Ο πρώην… ψευτοεπαναστάτης «ΕΜΗΔΗΣΕ» και έγινε ΑΡΝΑΚΙ. Επεδίωξε να έχει άριστες σχέσεις με την ΕΕ. Ψήφισε δύο απανωτά ολέθρια μνημόνια. Φτωχοποίησε τη χώρα και, φυσικά, έδωσε «γη και ύδωρ» σε Ευρωπαίους και σε Αμερικανούς. Τώρα είναι στην Αμερική και είναι έτοιμος να κλείσει συμφωνίες για παραμονή «των βάσεων του θανάτου». Επίσης θα τακτοποιήσει το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων και θα ζητήσει βοήθεια, για να ξεπεράσει το…ΑΓΚΑΘΙ, που λέγεται ΔΝΤ. 
 
Η αλήθεια είναι, πως η ένταξη μας στον δυτικό συνασπισμό, εδώ και πολλές δεκαετίες, ήταν σωτήρια κίνηση. Με τον τρόπο αυτό δεν προσχώρησε η Ελλάδα στην «δικτατορία του προλεταριάτου». Φυσικά και έκαναν λάθη οι δυτικοί και αδίκησαν την Ελλάδα όπως έγινε στην Κύπρο, στην Κωνσταντινούπολη, στην Βόρεια Ήπειρο και στα Σκόπια. Γενικά όμως η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ ήταν η καλύτερη επιλογή.
 
Από την άλλη πλευρά, η ουρά της σημερινής κυβέρνησης, που είναι οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος κοίταξαν μόνο την ΕΞΟΥΣΙΑ και τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ. Οι προγραμματικές τους δηλώσεις και οι προεκλογικές τους υποσχέσεις ξεχάστηκαν από τη στιγμή που συνεργάστηκαν με το Αριστερό και, ενδεχομένως, ΆΘΕΟ μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Καμμένος έλεγε προεκλογικά πως «δεν θα συνεργαστεί με μνημονιακό κόμμα». Τόνιζε πως θα «καταργήσει τον αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ» και δήλωνε, ακόμα και μετεκλογικά, το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
 
Και οι δυο τους, Τσίπρας και Καμμένος, «ΕΜΗΔΗΣΑΝ» δηλαδή πρόδωσαν τα συμφέροντα της πατρίδας και υλοποίησαν τα αντίθετα από όσα έλεγαν προεκλογικά το 2015. Το ΤΟΤΕ με το ΤΩΡΑ δεν έχει καμία σχέση. Έγινε αυτό που λέει ο λαός «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς». 
 
Δυστυχώς ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ για το μέλλον της πατρίδας μας είναι ορατός και από τον πιο απλό πολίτη, ενώ η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει τις αντοχές της. Το σύνθημα «ή Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε» είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή