Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων: Όχι στη στοχοποίηση αγωνιστών

Λευτεριά στον Τάσο Θεοφίλου.

 "…Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους. Η φυλάκισή μου είναι η μόνη φυσιολογική εξέλιξη αυτής της επιλογής από την μια και άλλο ένα πεδίο αγώνα από την άλλη…" (από την απολογία του Τάσου Θεοφίλου).

Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου, στην εξοντωτική ποινή των 25 χρόνων κάθειρξης χωρίς αναστολή, σε μια άνευ προηγουμένου δίκη – παρωδία.

Παρά το ότι κατέρρευσε στο δικαστήριο η σκευωρία της αντιτρομοκρατικής, παρά το άλλοθι που έχει, παρά το ότι κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε, παρά το ότι ακόμη και ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως: «Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία», παρά το ότι οι κατηγορίες για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και κατοχή εκρηκτικών υλών κατέρρευσαν στο δικαστήριο, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα στοιχείο.

Γίνεται προφανές σε όλους πλέον, ότι η καταδίκη του Τ. Θεοφίλου, που δήλωσε στο δικαστήριο «αναρχικός κομμουνιστής», είναι απόρροια της στοχοποίησης τού αναρχικού κινήματος από το κράτος.

Στη σημερινή συγκυρία της ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης που δεχόμαστε, που στοχοποιούνται αγωνιστές και πολιτικοί χώροι, απαγορεύονται πορείες, και φαλκιδεύονται οι λαϊκές ελευθερίες. το εργατικό, νεολαιίστικο και ριζοσπαστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου και να παλέψει απέναντι στους διώκτες του. Η νίκη και αθώωσή του θα είναι νίκη για όλο το λαϊκό κίνημα.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!

– Όχι στη στοχοποίηση αγωνιστών

– Λευτεριά στον Τάσο Θεοφίλου

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή