Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μιχάλης Λάππας: ΘΕΣΣ-ΑΛΛ(Ι)Α = Λάρισα;

Μέρες μετά προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω και να οραματιστώ το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας όπως ειπώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Και ενώ ξεκίνησε συνεργατικά τονίζοντας ότι μόνο με διάλογο και συμπράξεις με τους ΟΤΑ μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόοδο( αν και θυμάμαι ότι ως αντιπολίτευση όσες φορές και αν καλούνταν για ομοθυμία και συνεργασία την απαξίωνε) οι φορείς από την πλευρά τους κινήθηκαν συντεταγμένα και οργανωμένα όπως επιβάλει ο θεσμικός τους ρόλος. Ολοι οι Δήμοι του Νομού μας με κλιμάκια και επικεφαλής τους Δημάρχους αλλά και η περιφέρειά μας με τον Αντιπεριφερειάρχη και βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν και υπέβαλαν υπομνήματα ανάπτυξης.

Στα θετικά του συνεδρίου θα έλεγε κανείς ότι δίνει αίγλη η άνοδος υπουργικού συμβουλίου που επί διημέρου και με προσιτές επικοινωνίες, ήλθον, είδον, άκουσον, αλλά δυστυχώς για μερικούς απήλθον. Ακόμη αντηχούν τα λόγια του Περιφερειάρχη ότι το Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, συνεχίζει αλλά για μας τους Δυτικοθεσσαλούς θα το προχωρήσω Θεσσαλία δεν είναι μόνο η Λάρισα(και λίγο Βόλος)!

Και ενώ ο Δήμαρχος Τρικκαίων (και όχι μόνο αυτός αλλά έτυχε να τον συνοδεύω και ήμουν αυτήκοος) από άμβωνος αξίωνε θεσμικές αλλαγές, χρήματα για υποδομές, συγκεκριμένες αναπτυξιακές προτάσεις παρόμοιες με τα αντισταθμιστικά που πήρε η Λάρισα, στις τελικές εξαγγελίες ψήγματα αναφοράς από τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα προέκυψε και παγκόσμια τεχνολογική ικανότητα να ολοκληρωθεί ο Ε65 το βόρειο τμήμα του μέσα στο 2018!!

Δυστυχώς και 30 χρόνια μετά η σπέκουλα για την εκτροπή Αχελώου συνεχίζει και το σήριαλ, με το οποίο κερδήθηκαν εκλογές και ανδρώθηκαν πολιτικά άτομα συνεχίζει. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ-όταν και πότε.

Δεν θέλω να εποφθαλμιώ και να καταδικάζω αποφάσεις και έργα που θα γίνουν στον όμορο Δήμο των Λαρισαίων. Χαιρόμαστε με την προοπτική ανάπτυξης γιατί όταν η γειτονιά μας ανεβαίνει θα λάμψουμε και εμείς περισσότερο. Πείτε το όμως από την αρχή Κύριε Πρωθυπουργέ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» και ότι θα σπονσάρουμε και λίγο τον ομοϊδεάτη μας. Δεν είναι κακό. Πάλι θα ερχόμασταν αλλά θα είμασταν και λίγο υποψιασμένοι, με όλους τους Δαναούς και τα Δώρα τους.

Τώρα ίσως τορπιλίσατε και κάτι εν τω γεννάσθε και ζητώντας πάλι συνέργειες και συμπράξεις θα είμαστε λίγο εώς πολύ καχύποπτοι.

ΛΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή