Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οργανώνονται κατά τους πλειστηριασμούς στα Τρίκαλα

Εδώ και χρόνια, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, εκεί που κάθε Τετάρτη δεκάδες και εκατοντάδες διαδηλωτές στήνουν φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας.

Είναι το φάντασμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που χρησιμοποιείται ως φόβητρο απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη μαζικοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, ως αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητάς του και γενικότερα της δυνατότητας να υπάρχουν νίκες σε μια περίοδο που το κίνημα γνωρίζει ήττες και αμφισβητείται κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα.

Κι αφού ως φόβητρο δεν έπιασε και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους πλειστηριασμούς έχει μείνει "στα αζήτητα", προσπαθεί πρώτη και μόνη αυτή σ' όλο τον πλανήτη να δώσει "σάρκα και οστά" στο φάντασμα, νομοθετώντας κατ' εντολήν Ε.Ε. και τραπεζιτών, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Με το 4ο μνημόνιο καθώς και το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την τροπολογία που κατακαλόκαιρο πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, προσπαθούν να εφαρμόσουν με ταχύτατους ρυθμούς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Επιδιώκουν (και δεν αισχύνονται να το δηλώσουν) μια διαδικασία πιο εύκολη, γρήγορη και προσοδοφόρα (για τους τραπεζίτες ασφαλώς) και ταυτόχρονα να ξεπεράσουν το σκόπελο του κινήματος, αφού όπως φαντάζονται δεν μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τα γραφεία και τον υπολογιστή των μεγαλοσυμβολαιογράφων, όπου "εν κρυπτώ και παραβύστω" θα διεξάγονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στο σκηνικό αυτό που διαμορφώνεται, ειδικά στην περιοχή μας, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, απαιτείται μια επανεκκίνηση του κινήματος και διεύρυνση της απεύθυνσής του προς την τοπική κοινωνία , τον κόσμο της εργασίας, της αγροτιάς, της επισφάλειας και της νεολαίας. Προς τα συνδικάτα και το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλον τον κόσμο του αγώνα και της αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και των "θεσμών".

Ώστε:

– να ακυρώσουμε τους πλειστηριασμούς

– να μην επιτρέψουμε την αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

– να επιβάλουμε την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας (με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, ταμεία, Δήμους).

Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια σε Πλειστηριασμούς, Κατασχέσεις, Διακοπές Ρεύματος και Νερού

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή