Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σεβασμό στους νεκρούς και αγνοούμενους

Το «παφλένιο» και ανίκανο κράτος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για ακόμη μια φορά προκάλεσε με την αδράνεια και την ανικανότητα του να διαχειριστεί κρίσεις, μια εγκληματική εθνική τραγωδία με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Αρχικά θα συμφωνήσω με την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην παραιτηθεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο αυτή η τραγωδία να συνοδευτεί και με ακυβερνησία, θα έπρεπε όμως να έχει παραιτηθεί σίγουρα από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός κ.Τόσκας και οι δύο Αρχηγοί, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να συμβεί μπροστά σε μια τέτοια εθνική τραγωδία, θα ήταν να χτυπήσουν οι καμπάνες των εκκλησιών στους τόπους της τραγωδίας. Πάντα συνέβαινε αυτό στην Ελλάδα όταν γινόταν κάποιο μεγάλο κακό, χτυπούσαν οι καμπάνες που ειδοποιούσαν τον κόσμο να προστατευτεί από το μεγάλο κακό, λειτουργώντας ως σειρήνες.

Ως δεύτερη προτεραιότητα θα έπρεπε να σηκωθούν πάνω από την θάλασσα όλα τα ελικόπτερα του στρατού, της αστυνομίας, του λιμενικού κλπ. και με ανοιχτούς τους προβολείς, κάνοντας τη νύχτα μέρα, να ρίξουν σωσίβια σε όλο τον κόσμο που βρισκόταν στο νερό επι 5 και πλέον ώρες, ώστε να μπορέσουν να επιζήσουν κολυμπώντας.

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια οι ήρωες πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί και εθελοντές που μπήκαν στην μάχη της διάσωσης με κίνδυνο της ζωής τους, παρότι ήταν ανοργάνωτοι και χωρίς κεντρικό συντονισμό.

Αν θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη ελέγχοντας τα κινητά τηλέφωνα όλων των υπευθύνων, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και αν όντως εκτελέστηκαν όλες οι άνωθεν εντολές.

Η κυβέρνηση κήρυξε την χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος  για τα δεκάδες θύματα και όλη η Ελλάδα πενθούσε και πενθεί ακόμα και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα πενθεί, όμως την ίδια ώρα και συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου στο κανάλι της βουλής έπαιζαν τραγούδα από λαϊκή ορχήστρα και την επόμενη μέρα είχε πάλι τραγούδια με χορευτικά συγκροτήματα να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Ντροπή!

Όταν κατακαθίσει καλά καλά ο κουρνιαχτός  θα πρέπει, αν πραγματικά η κυβέρνηση σέβεται την μνήμη δεκάδων νεκρών και όλους τους αγνοούμενους, να μην κατέλθει στις επόμενες εθνικές εκλογές, αποτείοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επειδή το κάρο το βούλιαξαν όλοι μαζί μέχρι τα τεγκίλια, που δεν πάει άλλο παρακάτω, να ξεπεζέψουν και να σηκωθούν να φύγουν.

Καλό παράδεισο στις άτυχες και αθώες ψυχές, εύχομαι ο καλός θεός να τις αναπαύσει.

Μπάμπης Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης και πρώην Αντιδήμαρχος Τρικάλων

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή