Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων στη Βαρκελώνη

Τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, την πρώτη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Καινοτομίας ("iCapital") «για την εισαγωγή της χρήσης των νέων τεχνολογιών…», επέλεξε το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων για την κατάρτιση 15 μαθητών και 4 Καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+  κινητικότητας ΚΑ1 με θέμα «Έξυπνα Συστήματα Οχημάτων – Ρομποτική» που υλοποιεί το Σχολείο για την σχολική χρονιά 2016-2017.

Σε συνεργασία με τον οργανισμό υποδοχής CEMEDI οργανώθηκε πρόγραμμα τεχνικών επισκέψεων για την κατάρτιση των εμπλεκομένων μαθητών και Καθηγητών. Οι τεχνικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο δημιουργικής έρευνας και επιχειρηματικότητας της Βαρκελώνης «Canodromo» που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα εταιρειών πληροφορικής – επιχειρηματικότητας, στο κέντρο Τεχνολογίας της Καταλονίας «Eurecat» , στο Κέντρο Έρευνας Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου στη Santa Perpetua De Mogoda που χρηματοδοτείται από μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτου, όπως η Nissan, στον οργανισμό «Aemifesa», ο οποίος μετά από κατάρτιση χορηγεί στους επαγγελματίες Κρατικό Επαγγελματικό Πιστοποιητικό της Καταλονίας αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Εργασίας και Παιδείας. Το επίκεντρο της κατάρτισης αποτέλεσαν εργαστήρια ρομποτικής, η λειτουργία και η αξιοποίηση των ρομπότ, του 3d printing και των drones στους χώρους της έρευνας, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας αλλά και της καθημερινής ζωής.

Στο πλαίσιο της θεωρητικής κατάρτισης οι καταρτιζόμενοι επισκέφτηκαν επαγγελματικό λύκειο της πόλης και το πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και επιμορφώθηκαν μεταξύ άλλων για το σύστημα OPEN GIS που αφορά την πλήρη ενσωμάτωση των γεωχωρικών δεδομένων στην κύρια τεχνολογία της πληροφορίας. Μετά το πέρας των καταρτίσεων και με τη συμβολή ξεναγού την πρώτη μέρα επισκεφτήκαμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ανάμεσα τους η περιβόητη Σαγκράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σήμα κατατεθέν της Βαρκελώνης, το  Πάρκο Γκιουέλ, τα Casa Batlo και La Pedrera, έργα αντιπροσωπευτικά της αρχιτεκτονικής του Αντόνι Γκαουντί.

Η πολιτιστική περιήγηση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας συμπληρώθηκε με την περιδιάβαση στη γοτθική συνοικία, την επίσκεψη στο Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό», Poble Espanyol ,στο εθνικό μουσείο Catalan National Museum of Art (MNAC), στο μουσείο Πάμπλο Πικάσο, όπου εκτίθενται πρώιμα έργα του καλλιτέχνη, στο ενυδρείο της Βαρκελώνης, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου ,τη βόλτα στη Barceloneta, παλιά γειτονιά των ψαράδων, και την κεντρική αγορά της πόλης, La Boqueria, κατάμεστη από χρώματα, γεύσεις και αρώματα. Αισθανθήκαμε δέος στον καθεδρικό ναό και την πανέμορφη εκκλησία Σάντα Μαρία Ντελ Μαρ, τέλεια παραδείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής Περάσαμε την Πρωτομαγιά στο πάρκο Ciutadella, το παλιό οχυρό του Φίλλιπου του Ε, ανηφορήσαμε στο λόφο Montjuik όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο και όλες οι εγκαταστάσεις της ολυμπιάδας του 1992 και μαγευτήκαμε από τον πολύχρωμο χορό των σιντριβανιών μπροστά από το Εθνικό μουσείο. Οι πιο ποδοσφαιρόφιλοι παρακολούθησαν αγώνα με την αγαπημένη τους “Barcelona” στο φημισμένο Camp Nou αλλά οι περισσότεροι κατηφορίζοντας τον εμπορικό κεντρικό δρόμο Las Ramplas δεν ξέχασαν να πιουν νερό από την βρύση καναλέτας, για να ξαναεπιστρέψoυν στην Βαρκελώνη σύμφωνα με μία τοπική παράδοση.

Ευχαριστούμε τους επιμορφούμενους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Βούρλα Ντίνα, Γιαννή Θεόδωρο, Καρακίτσιου Βάσω, Μακρή Μαρία, Κουφογιάννη Κωνσταντίνα, Μπίλλιου Σοφία, Νακοπούλου Ιωάννα, Παπαγεωργίου Φίλιππο, Παπαδημητρίου Φίλιππο, Παπάντου Όλγα, Ρουστάνη Χρυσή, Σταθοπούλου Ελένη, Τουραλιά Θεοδώρα, Τριγώνη Αίγλη και Φωτεινή Χατζηφωτίου για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και την ενεργό συμμετοχή τους.

Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τις συνοδούς καθηγήτριες, Λίλα Μανίκα και Λίλια Παπαστάθη για το σημαντικό τους ρόλο στο πολιτιστικό κομμάτι και στην υποστήριξη των μαθητών καθώς και τον υπεύθυνο του προγράμματος κινητικότητας ERASMUS+ ΚΑ1 Θανάση Βράντζα για το συντονισμό και την άψογη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες καθηγητές για το ενδιαφέρον και τη συμβολή τους.

Οι καταρτιζόμενοι καθηγητές ήταν οι Βασίλειος Βαρσάνης Διευθυντής του Σχολείου, Θανάσης Βράντζας, Γιάννης Μπλόκος και Χαρά Ρουσουλιώτη. Στο πρόγραμμα συμμετείχε και η Διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων Βάσω Κάκλα.

Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή