Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στο 7ο Ψηφιακό Φεστιβάλ

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. 

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Δημιουργιών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου παρουσίασαν μερικά μόνον από τα έργα που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα στο σχολείο. Δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε τάξη του σχολείου να παρουσιάσει και μια δημιουργία. 

Έτσι μαθητές/τριες της  Α΄ τάξης  με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Καμπόση και κ. Βακουφτσή παρουσίασαν στα Γαλλικά και Ελληνικά  την εργασία «je me souvienς, θυμάμαι.». 

Η εργασία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών για συμμετοχή του σχολείου στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας. Οι μαθητές/τριες που παρουσίασαν την εργασία ήταν οι: Γούλα Αθανασία, Καντζούρα Βασιλική, Κοντογιάννης Ζήσης, Μόρφου Κονσταντίνα, Παναγιωτάκη Ευαγγελία- Γαβριέλα, Παπαθανασίου Σωτήρης, Πελτέκη Ελένη, Πουλιανίτη Χριστίνα, Σίμου Ελένη, Σουλιώτης Νικόλαος, Τσιουμάνη Ναυσικά, Τσιτσικά Ευθυμία, 

Η Β΄ τάξη έδειξε  πώς να δημιουργείς video διαδικτυακά με πολύ απλά βήματα  και πρόβαλε συγχρόνως αντιπροσωπευτικά video που δημιουργήθηκαν μ΄ αυτόν τον τρόπο. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής με  υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σμιξιώτη. Παρουσίασαν οι μαθήτριες: Αντωνίου Μαρία, Αργυρίου Νάνσυ, Βουτσελά Χριστίνα και Γρηγορίου Νικολέττα.

 Η Γ΄ τάξη παρουσίασε εφαρμογές οπτικού προγραμματισμού σε  περιβάλλον Scratch με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μπουνέλη. Την παρουσίαση ανέλαβαν οι: Κόκκαλης Κων/νος, Μόρφου Μαρία και Μπόζιακα Αγγελική. Επίσης παρουσιάστηκε η ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο Διαγωνισμό  Ελληνοκυπριακής φιλίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κουβέλα. Η παρουσίαση έγινε από τους: Αντωνίου Φωτεινή,  Βασδέκη Βαγγέλη, Γεωργαλά Μαριτίνα και Μπουλογιώργου Βίβιαν.

 Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ μας έδωσε την χαρά αφενός να παρουσιάσουμε αντιπροσωπευτικά έργα που δημιουργήσαμε στο σχολείο μας αφετέρου να δούμε έργα μαθητών/τριών άλλων σχολείων, να πάρουμε νέες ιδέες, να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε στο μέλλον νέα καινοτόμα έργα.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές/τριές μας για την ευκαιρία που μας δίνουν να συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του Σχολείου μας:
 https://5gymtrik.wordpress.com/

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων 
Κων/νος Κόκκαλης
Μαρία Μόρφου 
Αγγελική Μπόζιακα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή