Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας με το πρόγραμμα Erasmus+

Στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας κορυφώθηκαν οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ /Δράση ΚΑ2 “expertICTize” μεταξύ πέντε ευρωπαϊκών σχολείων από την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Γαλλία για τα έτη 2016-2018.  

Στην τελευταία Διεθνική Συνάντηση των εταίρων που έλαβε χώρα στο σχολείο Prof.Dr. Orhan Oguz Anadolu Lisesi από 11 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου 2018 το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας Erasmus+ Σαρκατζή Βασιλική, Γκάγκα Ευαγγελία και Κεφάλα Ιωάννη.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε εργαστήρια παρουσίασης ψηφιακών εφαρμογών στη διδασκαλία καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την πραγματοποίηση των τελικών προϊόντων της σύμπραξης, τη διάχυση των αποτελεσμάτων και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα έγινε η επίσημη υποδοχή και έναρξη της συνάντησης από τον διευθυντή του σχολείου. Έγινε η παρουσίαση του σχολείου και της πόλης και στη συνέχεια ακολούθησε εκπαίδευση σε εργαλεία Web 2.0 καθώς και συζήτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος και την αξιολόγηση των τελικών προϊόντων-βίντεο.

Η μέρα έκλεισε με το Διεθνές εργαστήριο για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου το σχολείο κάθε χώρας παρουσίασε ψηφιακές εφαρμογές για τη διδασκαλία σε συναδέλφους άλλων σχολείων της περιοχής.

Την επόμενη μέρα οι εταίροι εκπαιδεύτηκαν πάνω στη χρήση του πληροφοριακού συστήματος Canvas στο Πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ Anadolu University, όπου έγινε και η περιήγηση των σχολών του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η ξενάγηση στην παλιά πόλη του Εσκισεχίρ και η τοπική κουζίνα με τις ανατολίτικες γεύσεις που είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε.

Την τελευταία μέρα όλοι οι εταίροι παρακολουθήσαμε μαθήματα αγγλικών, φυσικής και χημείας με χρήση ψηφιακών εφαρμογών σε διαδραστικούς πίνακες, ανταλλάξαμε καλές πρακτικές και συζητήσαμε με καθηγητές και μαθητές για θέματα του σχολείου και της σχολικής ζωής.

Η συνάντηση έκλεισε με την απονομή των πιστοποιητικών και την τελετή λήξης μέσα σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και με τη δέσμευση πως η επαφή μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με συνεχή ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η Παιδαγωγική ομάδα Erasmus+

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή