Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Σταμόπουλος: Έτσι σώθηκε η πρώτη κατοικία από τα νύχια της Τράπεζας

Στο παρά πέντε στην κυριολεξία έσωσε το «Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών» την πρώτη κατοικία συμπολίτη μας στα Κουτσομύλια στα Τρίκαλα.
Ήταν 4.55 ακριβώς (δηλαδή 5’ πριν τη λήξη χρόνου) όταν η επισπεύδουσα Συνεταιριστική Τράπεζα έκανε πίσω, κάτω από την πίεση και την αποφασιστικότητα δεκάδων αλληλέγγυων πολιτών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Ειρηνοδικείου, αλλά και με την παρουσία της ίδιας της οικογένειας, των συγγενών και φίλων του Τρικαλινού συμπολίτη μας που ήθελαν να του πάρουν το οικόπεδο με την επ’ αυτού παλιά οικία.
Η Τράπεζα (καίτοι Συνεταιριστική!) ήρθε αποφασισμένη να αρπάξει το οικόπεδο με το σπίτι του Τρικαλινού βιοπαλαιστή. Με διάφορες δικαιολογίες (του τύπου η οικία είναι «παλιά» και «κατεδαφιστέα») δεν αναγνώριζε ότι επρόκειτο για πρώτη κατοικία, μολονότι το ακίνητο ήταν το μοναδικό του συμπολίτη μας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μερίδα των παρευρισκομένων συμβολαιογράφων που υποστήριζαν τα ίδια με την Τράπεζα, φτάνοντας στο σημείο να λένε τί να κάνουμε, ισχύων Νόμος είναι το Άδικο! Εμείς απλά εφαρμόζουμε τον νόμο! Αδιαφορώντας εντελώς για τις μαζικές αποδοκιμασίες που εισέπρατταν από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Η νέα νίκη του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών παραδειγματίζει, εμψυχώνει και στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Όσο ο κόσμος συγκεντρώνεται και υπερασπίζεται μαχητικά τη λαϊκή κατοικία και λαϊκή περιουσία, αυτή δεν πρόκειται να την αρπάξουν οι τράπεζες, το κράτος, τα «ασφαλιστικά» ταμεία και οι ιδιώτες τοκογλύφοι.

Ο Λαός, κρατώντας ανοιχτά όλα τ’ άλλα καθημερινά μέτωπά του κατά των μνημονιακών πολιτικών και των δοσιλογικών κυβερνήσεων, πρέπει να πυκνώσει την παρουσία του κάθε Τετάρτη στα κατά τόπους ειρηνοδικεία. Κι ας μην ξεχνάμε πως η τωρινή γιγάντωση και μαχητικότητα του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών αποτελούν τη σίγουρη εγγύηση για την αποτροπή ή ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (μοναδική πατέντα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη!) που μας ετοιμάζουν για το προσεχές μέλλον οι ντόπιοι και οι ξένοι δυνάστες.

 
Χρήστος Σταμόπουλος
Δικηγόρος
Μέλος του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή