Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Υπάρχει για τη Ν.Δ. θέμα Βενιζέλου; Γιατί όχι. Έχουν γίνει τόσα και τόσα…

Διαβάζω σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στο www.paraskhnio.gr, to ειδησεογραφικό blog συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή, άλλες φορές καλά πληροφορημένο και άλλες φορές όχι και τόσο «καλά», μια  -ας πούμε- υπερβολή που ωστόσο προκαλεί αίσθηση, εντύπωση και ενδιαφέρον: « Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για «μυστική» συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «ανώδυνη» προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα ( σ.σ. που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Νίκος Κακαουνάκης).

«Στο Καρφί», που μάλιστα επικαλείται πηγές οι οποίες κάνουν λόγο για συμμετοχή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να τον παρουσιάζει ως το αναγκαίο πρόσωπο για «άνοιγμα» στο κέντρο.

Δεν τις ξέρω τις «πηγές» του «Καρφιού» τις οποίες εμπιστεύεται όπως φαίνεται το «Παρασκήνιο» και φυσικά τις σημερινές ημέρες όλα είναι πιθανά, προσωπικώς πάντως αντιμετωπίζω και αυτή την πληροφορία με αρκετή δυσπιστίας και επιφύλαξη αφού τα «υπό καταρτισμό» – λένε- ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν δημοφιλές σακούλι με ειδήσεις. Σωστές ειδήσεις; Λάθος ειδήσεις;  Ο χρόνος θα το δείξει.
Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δει τη δημοσιότητα αρκετές λίστες με ονόματα «σίγουρων» υποψηφίων, ονόματα «υπό διαπραγμάτευση» υποψηφίων, «βροντερά» ονόματα,  ονόματα γνωστών και σημαντικών στελεχών, αδιάφορα ονόματα μικροστελεχών, άγνωστα ονόματα επίδοξων υποψηφίων.  Για τα περισσότερα, σε ελάχιστες περιπτώσεις – δυο, τρεις-  η Νέα Δημοκρατία πήρε επίσημα θέση και ή αδιαφόρησε για τις δημοσιεύσεις, ή τις άφησε να «καούν».

Ουδείς , για παράδειγμα, σχολίασε δημοσιεύματα για συζητούμενες υποψηφιότητες του Σάκη Ρουβά ή του Πύρου Δήμα και η πλήρης ακινησία γύρω απ΄  αυτές  τις «καταδίκασε» όπως ήταν φυσικό σε πλήρες κάψιμο. Άλλες συζητήσεις για τα ονόματα της Σπυράκη ή του Μακάριου Λαζαρίδη μπορεί να μην σχολιάστηκαν αλλά θεωρούνται πραγματικές περιπτώσεις ισχυρών υποψηφιοτήτων  αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για ενεργά και υψηλά ιστάμενα στελέχη, το να αιωρούνται επί  ΠΟΛΛΟΥΣ  μήνες δεν τους κάνει καλό. Μερικά ονόματα που «κυκλοφόρησαν» όπως λ.χ. του Μιχάλη Ζαμπίδη ή του Αντώνη Πανούτσου  και της Φανής Χαλκιά είναι περιπτώσεις εκ διαμέτρου αντίθετες αφού η πρώτη δεν έχει στοιχεία σοβαρότητας ενώ οι άλλες  δυο  σταμάτησαν  εν τη γενέσει τους να αναφέρονται  ( και –αν είναι σοβαρές- ορθώς σταμάτησε η συζήτηση για να μην «καούν»).

Και μέσα σε δημοσιεύματα για εκατοντάδες ονόματα που άλλα κάπου, κάποτε, από κάποιους έχουν συζητηθεί σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά ή απλώς και μόνο «κουβέντα να γίνεται» ( κυρίως για δεκάδες γιούς και κόρες πρώην βουλευτών και για δημοσιογράφους που –εδώ που τα λέμε- κινούν μόνοι τους τα νήματα) υπάρχουν αρκετά ονόματα που η ηλικία, η κομματική τους συμπεριφορά, η προϋπηρεσία, η απόδοση σε άλλες θέσεις και το γενικότερο προφίλ τους δεν  «κολλάνε» στα πρότυπα που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως «απαράβατους όρους».

Και τι θα γίνει με τους «όρους», τα πρότυπα αυτά ( κυρίως ηλικία) στα οποία ΔΕΝ «κολλάνε» στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης,  η Σοφία Βούλτεψη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος,  η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Βλάχος , ο Γιάννης  Παπαθανασίου, ακόμα και ο Βαγγέλης Μειμαράκης και ο Αλέξανδρος Μωραιτάκης. Και έτσι καταλήγουμε εκεί απ΄ όπου ξεκινήσαμε: Τον  Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο οποίος «περπατάει» στα 62 του χρόνια. Και ήταν βασικός πολιτικός αντίπαλος του Κώστα Καραμανλή και γενικά σφοδρός πολέμιος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα μου πείτε: μα είναι  σοβαρό επιχείρημα η ηλικία ; Είναι «πρότυπο»;  Για μένα όχι. Είναι όμως – όπως φαίνεται- για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στις «ανανεωτικές»  του προθέσεις. Και θα πρέπει να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια και τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ( αν μπορέσει τελικά  να «τα βρει» μαζί του) και το Νικήτα Κακλαμάνη και άλλα τουλάχιστον  50-60 γνωστά, δυνατά και δημοφιλή στελέχη για λόγους «αρχής».  Θα το κάνει; Για όλους; Ή θα αρχίσει τις «εκπτώσεις»;
Μεγάλη  κουβέντα αρχίζω.

Δεν φταίω εγώ.  Φτάσαμε σ ένα σημείο πλέον που και να θέλει να «κρύψει» κάποιες καταστάσεις, δεν θα μπορεί .Ή – μάλλον-  δεν θα τον αφήνουν.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή