Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λευτέρης Αυγενάκης: Δεν πρέπει αυτή την ώρα να επιτρέψουμε να διχαστεί η χώρα μας

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. με αφορμή το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά χαιρετίζω εκ μέρους της ΝΔ και του Προέδρου μας το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.
Οι Σαρακατσαναίοι μέσα από το πέρασμα των χρόνων έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε. Η συμβολή σας στα γράμματα, τις επιστήμες, τις τέχνες και την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας είναι αδιαμφισβήτητη και καταλυτική. 

Διατηρείτε αναλλοίωτα τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα με ιδιαίτερο σεβασμό και σθένος και τα μεταλαμπαδεύετε από γενιά σε γενιά. Και οι νεότεροι από τη μεριά τους, έχουν την ιερή υποχρέωση να τα κρατήσουν ζωντανά και να τα περάσουν στις επόμενες γενιές. 

Στο φετινό σας Αντάμωμα τιμάτε τον καπετάν Κωνσταντή Γαρέφη. Τον Μακεδονομάχο οπλαρχηγό, που έχυσε το αίμα του για τον Μακεδονικό Αγώνα. Η θυσία του αυτή, όπως και αμέτρητων άλλων ηρώων στο βωμό του αγώνα για λευτεριά και ανεξαρτησία, αποτελεί παράδειγμα ανδρείας, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας μετά ειδικά και την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας από τους Τσίπρα – Καμμένο – Κοτζιά να θυμάστε ότι δεν πρόκειται κανένας τους να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας.
Για αυτό και η ΝΔ και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή και θα κάνουμε το παν για να παραμείνουμε οι Έλληνες ενωμένοι.

Δεν πρέπει αυτή την ώρα να επιτρέψουμε να διχαστεί η χώρα μας.

Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού. Να πάμε το συντομότερο στις κάλπες και να επιλέξει ο ελληνικός λαός την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει την επόμενη μέρα η χώρα μας.

Εθνικές εκλογές το συντομότερο.

Σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε να διατηρείτε άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης και της πλούσιας κληρονομιάς μας και πάντα με υγεία και προκοπή να ανταμώνουμε».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή