Νότης Μαριάς: Χρειάζεται μια νέα «3η Σεπτέμβρη 1843» για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα | trikalanews.gr

Νότης Μαριάς: Χρειάζεται μια νέα «3η Σεπτέμβρη 1843» για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήγγειλε την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, του ΠΑΣΟΚ. 

Εκατό τριανταένα  χρόνια, όμως, πριν από αυτό το πολιτικό γεγονός, στις 3 Σεπτέμβρη 1843, η Ελλάδα σύσσωμη στάθηκε μπροστά στο ανοιχτό βιβλίο της Μοίρας  και έγραψε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης πολιτικής  ιστορίας της. 

Αυτό που έχει καθορίσει την 3η  Σεπτέμβρη, δεν είναι η μεγάλη κίνηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως η 3η   Σεπτέμβρη του 1843. 

Αναρωτιέται κανείς γιατί, ενώ θα έπρεπε, όλοι σήμερα, να μιλάμε για τη σημασία αυτού του κορυφαίου γεγονότος, το οποίο συμβολίζει την αντίσταση του  Ελληνικού λαού στην απολυταρχία και στην τότε «μνημονιακή» πολιτική, ο κ. Τσίπρας αντιθέτως  αξιοποιώντας φιλικά, προς αυτόν ΜΜΕ προωθεί επικοινωνιακά, τη σύγκριση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

«Αν δεν γονάτιζε η γκαμήλα, δεν θα την φορτώνανε», λέει μια παροιμία του λαού μας και προφανώς οι «νεοταξικοί» πολιτικοί που έφεραν και διατηρούν τα μνημόνια, δεν θέλουν ο Ελληνικός λαός να θυμάται τις περήφανες μέρες και να πολυσκέφτεται ότι σήμερα η τρόικα και τα φερέφωνα της στην Ελλάδα, θέλουν τον λαό μας γονατιστό, για να συνεχίσουν να τον φορτώνουν με δήθεν χρέη και να τον απομυζούν.

Η Ελλάδα το 1833, δέκα χρόνια πριν την επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 είχε πάρει από τους Ρότσιλντ δάνειο 60 εκατ. γαλλικών φράγκων, με την εγγύηση των τριών «προστάτιδων» δυνάμεων, προκειμένου να ξεπληρώσει τα δάνεια της Επανάστασης του 1821.

Επειδή, λοιπόν, ο Όθωνας δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και καθώς η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της πτώχευσης, οι δυνάμεις των δανειστών και η τρόικα των «προστάτιδων» δυνάμεων επέβαλλαν «μνημόνιο» και τον ανάγκασαν να κάνει σκληρή οικονομική πολιτική με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών κλπ. Ο  Ελληνικός λαός τότε εξεγέρθηκε κατά της  τρόικας και των δανειστών και βεβαίως κατά του Όθωνα και των Βαυαρών που ασκούσαν αυταρχική διακυβέρνηση και διεκδίκησε Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, απαιτώντας Συντακτική Συνέλευση και Σύνταγμα. 

«Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης», έγραφε στα απομνημονεύματα του ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ήρωας του 1821 και εκ των ηγετών της Επανάστασης που διεκδίκησε και κέρδισε ένα από τα πιο δημοκρατικά Συντάγματα της εποχής, αφού ήταν ένα από τα πρώτα, στον κόσμο που καθιέρωσε την καθολική ψηφοφορία (των ανδρών), ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος. 

Την 3η Σεπτέμβρη 1843 ο Λαός εκτός των άλλων, έλεγξε, πρώτον το νομισματοκοπείο και δεύτερον την Εθνική Τράπεζα η οποία τότε ήταν η Τράπεζα με το εκδοτικό δικαίωμα νομίσματος, γιατί δεν υπήρχε η Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικράτειας να επικυρώσει την ειρηνική εξέγερσή του.

Τέτοιες περήφανες και αποτελεσματικές δράσεις, όπως η Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη 1843 δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν  μέσα στην ιστορία του Έθνους μας, δεν ήταν και η στερνή. Είμαστε ένας λαός μαχητικός που δεν ανέχεται την ξένη εξάρτηση και μάλλον γι’ αυτό σήμερα  ο κ. Τσίπρας «περί άλλων τυρβάζει» και προωθεί επικοινωνιακά τρυκ «μεταξύ πουκάμισου και ζιβάγκο». Όμως ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο τα επικοινωνιακά τρυκ, την υποκρισία, τα ψέματα, τις αναποτελεσματικές πολιτικές και τους δήθεν μονόδρομους που οδηγούν στην εξαθλίωση. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι υπάρχει για την ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

H Ευρώπη των τοκογλύφων δανειστών θέλει να αρπάξει τα πάντα. Ο κ. Μακρόν κατέφθασε στη χώρα μας, με 30 επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετάσχει στην λεηλασία της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας, την ώρα που η ΕΕ από το τρίτο δανειακό πακέτο μας οφείλει 24,7 δις τα οποία δεν μας δίνει και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί.

Δυστυχώς ζούμε στη νέα περίοδο των μνημονίων κατά την οποία οι τοκογλύφοι δανειστές συνεχίζουν να αρπάζουν τη δημόσια περιουσία. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια νέα αφαίμαξη των Ελλήνων. Επιβάλλεται, επιτέλους, η αντίσταση του λαού μας.

Μας χρειάζεται:

Μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 απέναντι στους δανειστές και στην σημερινή τρόικα, στους Ρότσιλντ και στους υπόλοιπους, οι οποίοι καταπιέζουν για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό.  

Συντακτική Συνέλευση λοιπόν, με τον λαό στην εξουσία, για να πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας, για να ανακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία».

Νότης Μαριάς
Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»
Ευρωβουλευτής,  Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε στο Πανεπιστήμιο ΚρήτηςΕπιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Μακρυγιάννη Κατερίνα Ψυχολόγος

Μακρυγιάννη Κατερίνα Ψυχολόγος

Msc «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία»...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
Meating

Meating

Εκλεκτό κρέας σε συνδυασμό με τα πιο αγνά μπαχαρικά και αγνό Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο...
Ζητούνται στελέχη πωλήσεων

Ζητούνται στελέχη πωλήσεων

Η MSPS, εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο των ολοκληρωμένων υπηρεσιών marketing & πωλήσεων, αναζητά γυναίκες & άνδρες υπαλλήλους με έδρα τα Τρίκαλα για full time
Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD

Χρίστος Λιάπης Ψυχίατρος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ιατρείο στην Κηφισιά ξεκίνησε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD 
Λαϊκή ΨΑΡΑΓΟΡΑ φρέσκα ψάρια & θαλασσινά

Λαϊκή ΨΑΡΑΓΟΡΑ φρέσκα ψάρια & θαλασσινά

…από από την θάλασσα… στο τραπέζι σας!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
BEERABAR

BEERABAR

H καλύτερη επιλογή για μπύρα στα Τρίκαλα λέγεται … «Beerabar»
EXTRA 105.3

Ένα νέο ραδιόφωνο έχει πάρει τον «ΑΕΡΑ» της πόλης

Είναι ο EXTRA 105.3 και είναι το ραδιόφωνο τον επιτυχιών.
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία, Διάσπαση Προσοχής, Υπερκινητικότητα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός)

Δημοφιλέστερα

Η Κρητικοπούλα που «ερωτεύτηκε» την σφύρα και λάτρεψε τα Τρίκαλα

Η Κρητικοπούλα που «ερωτεύτηκε» την σφύρα και λάτρεψε τα

Παρουσίαση της σφυροβόλου του ΖΕΥΣ Τρικάλων Κατερίνας

Περιπολικό

Συνταξιούχος Αστυνομικός ο νεκρός που βρέθηκε στην

Ταυτοποιήθηκαν στα στοιχεία του ηλικιωμένου

Με διπλή γυναικεία (ξανθιά και μελαχρινή) παρουσία τα Τρίκαλα στο «Survivor-2»

Με διπλή γυναικεία (ξανθιά και μελαχρινή) παρουσία τα Τρίκαλα στο

Από το «Deal» στο … «Survivor-2» η Τρικαλινή Νηπιαγωγός Αγγελική

«Έφυγε» 52χρονος Τρικαλινός

«Έφυγε» 52χρονος Τρικαλινός

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Τρικαλινός Χρήστος

​Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του σάτυρου της Καρδίτσας

​Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του σάτυρου της

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της

Θλίψη από τον θάνατο 50χρονου Τρικαλινού

Θλίψη από τον θάνατο 50χρονου Τρικαλινού

Νέος πρόωρος θάνατος συγκλονίζει την τοπική κοινωνία

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης