Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όχι στην χαριστική τροπολογία κυβέρνησης και ΝΔ με φορολογικά δώρα σε Μονές του Αγίου Όρους

Εκφράζουμε την πλήρη και ριζική διαφωνία μας με την τροπολογία που στην ''ζούλα'' ψήφισε η κυβέρνηση αλλά και η ΝΔ και με την οποία χαρίζονται και διαγράφονται φορολογικές οφειλές Ιερών Μονών του Αγίου Όρους (άραγε ποιων;) που αφορούν την ακίνητη περιουσία τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, η οποία δεν ιδιοχρησιμοποιείται και δεν έχει σχέση με λατρευτικούς σκοπούς.
 
Όλοι σεβόμαστε τον Άγιον Όρος αλλά αυτός ο σεβασμός δεν μπορεί να εκφράζεται με φορολογικά δώρα προς τις Μονές του, τα οποία δεν έχουν καμιά δικαιολογητική βάση και μάλιστα σε μια περίοδο που οι φόροι και η λιτότητα πνίγουν τον ελληνικό λαό, ενώ την ίδια ώρα και ένας πάμφτωχος πολίτης καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ.
 
Το γεγονός ότι κακώς οι Μονές του Αγίου Όρους εξαιρέθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ για τα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγραφούν και φόροι που νομίμως είχαν επιβληθεί στα ακίνητα τους στο παρελθόν.
 
Πολύ περισσότερο η διαφωνία μας στην συγκεκριμένη τροπολογία γίνεται εντονότερη,  διότι απ' όσο γνωρίζουμε η τροπολογία ήταν έκνομη, διατεταγμένη και παραβίαζε τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.
 
Και αυτό διότι: Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη, υπεβλήθη σε άσχετο νομοσχέδιο, δεν περιείχε την υποχρεωτική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου με εκτίμηση της απώλειας εσόδων του δημοσίου, ενώ ακολουθήθηκε για την έγκριση της μια γνωστή από παλιά και καταδικασμένη μέθοδος της ''πρωτοβουλίας'', τάχα, βουλευτών.
 
Αυτές τις ώρες, ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ από φορολογική διαφάνεια, φορολογική δικαιοσύνη, φορολογική ανακούφιση των κοινωνικά αδύνατων και ειδικότερα κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όχι φορολογικές πελατειακές σχέσεις, στο όνομα οποιωνδήποτε προσχημάτων, με όσους διαθέτουν ισχύ και επιρροή.
 
Όλα τούτα, όμως, απαιτούν μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή