Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τριήμερο πένθος στην χώρα αλλά όχι για τους …πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Ενότητας».
 
Αντί η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και η επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων να αναστείλουν άμεσα στις μέρες εθνικού πένθους όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, 25, 26 και 27 Ιουλίου αντίστοιχα, χρειάστηκε η διπλή δημόσια παρέμβαση χθες και σήμερα, 24 και 25/7, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε, η σημερινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και η σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση της ΛΑ.Ε και της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών», για να αναγκαστούν τελικά να αναστείλουν την τελευταία στιγμή τους πλειστηριασμούς, στους οποίους ήταν επισπεύδουσες οι τράπεζες.

Ο Π. Λαφαζάνης με δήλωσή του από χθες είχε τονίσει ότι «είναι αδιανόητο στις ημέρες εθνικού πένθους κυβέρνηση, τραπεζίτες και επίορκοι συμβολαιογράφοι να επιμένουν στην εκτέλεση ληστρικών πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας».

Επίσης ο Π. Λαφαζάνης με την ίδια δήλωσή του καλούσε «την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και τους συμβολαιογράφους την ώρα του γενικού πένθους για τα θύματα των πυρκαγιών να ακυρώσουν αμέσως τους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας στο πλαίσιο της γενικής ακύρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών».

Η ΛΑ.Ε και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών» διοργάνωσαν σήμερα, Τετάρτη αγωνιστική κινητοποίηση μπροστά στα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων, Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας, με αίτημα την ακύρωση όλων των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η κινητοποίηση αυτή μετατράπηκε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τα θύματα και τους πληγέντες των πυρκαγιών με κεντρικό σύνθημα «Φωτιές και τράπεζες μας κλέβουν τη ζωή», και με το μοίρασμα σχετικών ανακοινώσεων στους διερχόμενους πολίτες.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή