Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Χρήστος Σιμορέλης: Ανεύθυνη η στάση της Ν.Δ. στην ονομασία των Σκοπίων

Ο Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, βρέθηκε σε τηλεοπτική πολιτική συζήτηση, με βασικό θέμα την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «στην συνάντηση στο Νταβός, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του, Πρωθυπουργό των Σκοπίων, έγιναν θετικά βήματα και οικοδομήθηκαν μέτρα εμπιστοσύνης για την εξεύρεση λύσης σε ένα εθνικό πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα μας για περισσότερα από 25 χρόνια». 

Στην ίδια συζήτηση η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επιβεβαίωσε  τη δήλωση του κ. Πάνου Καμένου για την απόλυτη  εμπιστοσύνη του προς τον Υπουργό Εξωτερικών.

«Η πολιτική γραμμή που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι η ίδια που υπάρχει από το 2008 (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με Υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη) και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Από το 1995 η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια  με την προσωρινή ονομασία  ΠΓΔΜ,  που περιέχει το όνομα Μακεδονία. Η Ν.Δ., που χάραξε την Εθνική γραμμή του 2008,  σήμερα διολισθαίνει σε ακραίες θέσεις πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ και άλλων ακροδεξιών στοιχείων. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύοντας το κόμμα του σε αυτή την ανεύθυνη  και καιροσκοπική απόχη από το ζήτημα της ονομασίας, ήρθε σε σύγκρουση και αναιρέθηκε την επόμενη κιόλας μέρα από τον ομοϊδεάτη του, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις  στο Νταβός ως ΄΄παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος΄΄. Τέλος, είναι φανερό ότι μέσα στο μεγάλο πλήθος των συμπολιτών μας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν απλοί άνθρωποι που διακατέχονται από αγωνία για την εξέλιξη των γεγονότων και φιλοπατρία. Δυστυχώς όμως οι ακραίες φωνές των διοργανωτών και ορισμένων πολιτικών χώρων που πρόκεινται στην άκρα δεξιά έως και τη φασιστική Χρυσή Αυγή, ΄΄καπέλωσαν΄΄ την συγκέντρωση. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η ΝΔ ακροβατώντας σε δύο προσωπεία από τη μια του ΄΄κοινωνικού΄΄ φιλελευθερισμού και από την άλλη του ακροδεξιού σκοταδισμού, υπονομεύοντας το συμφέρον της χώρας για μικροπολιτικά οφέλη, χαϊδεύοντας τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Με αυτόν τον τρόπο δεν βλάπτει μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και την χώρα ενώ ταυτόχρονα αυτοαναιρείται», ανέφερε ο κ. Σιμορέλης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή