Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Η ανικανότητα και οι κομματικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την Ελλάδα στη μιζέρια

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου στην Χαλκιδική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες είναι μάρτυρες των ανερμάτιστων και επιπόλαιων χειρισμών της Κυβέρνησης, απέναντι στην πιο εμβληματική ιδιωτική επένδυση αξιοποίησης ελληνικού ορυκτού πλούτου, στη Χαλκιδική.

Μετά από δυόμιση χρόνια αναίτιων καθυστερήσεων, ο αρμόδιος Υπουργός έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίλυση διαφορών με τον επενδυτή δια μέσου διαιτησίας, από τον Δεκέμβριο του 2016.

Οκτώ μήνες μετά και ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τις “διαφορές”, ούτε έχει ξεκινήσει η διαιτησία, με αποτέλεσμα 2.500 εργαζόμενοι να φοβούνται για τις δουλειές τους και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που θα εισέλθουν στα δημόσια ταμεία τα επόμενα χρόνια, να κινδυνεύουν να χαθούν.

Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει τις επενδύσεις και στερεί έσοδα από το Κράτος, την ίδια ώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μισθωτοί γονατίζουν από τους αδυσώπητους έμμεσους και άμεσους φόρους που τους έχει επιβάλει.

Η ανάπτυξη και η ελπίδα δεν έρχονται μέσα από κομματικές παρωπίδες και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Είναι αδιανόητο οι Έλληνες να φτωχοποιούνται, τη στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει θησαυρό ορυκτού πλούτου.

Οφείλει η ελληνική Πολιτεία να αξιοποιήσει το μεταλλευτικό θησαυρό του τόπου μας με όρους διατηρησιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να συναισθανθεί, επιτέλους, την ευθύνη της και να βρει έναν κοινό τόπο με την επενδύτρια εταιρεία στη Χαλκιδική, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζόμενων».
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή