Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Η Ιστορία μας απαιτεί τη δίκαιη υπεράσπισή της

Με αφορμή το αυριανό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα ενάντια στην "Συμφωνία των Πρεσπών", ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζω και στηρίζω τη δημοκρατική έκφραση της αντίδρασης των συμπολιτών μας, ενάντια στην ετεροβαρή και κάκιστη συμφωνία με τα Σκόπια που υπέγραψε η τωρινή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατο να παρευρεθώ λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου ΄΄Πρόγραμμα Κλεισθένης I΄΄ που διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση εισάγοντας το μέτρο της απλής αναλογικής, μεταξύ πολλών άλλων.

Θέλω να τονίσω ότι η ΄΄Συμφωνία των Πρεσπών΄΄ κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, αφού η σημερινή κυβέρνηση συνομολογεί ότι στα βόρεια σύνορα μας, στην περιοχή των Σκοπίων, διαβιεί δήθεν ένα Μακεδονικό Έθνος που αποτελείται δήθεν από Μακεδόνες οι οποίοι μιλούν δήθεν τη Μακεδονική γλώσσα.

Η Ελληνική πλευρά με την υπογραφή του κ. Κοτζιά αποδέχεται ότι με τους όρους «Μακεδονία και Μακεδόνας» η ΠΓΔΜ εννοεί  την επικράτεια, τη γλώσσα, τον πληθυσμό και τα χαρακτηριστικά του, με τη δική του ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά.

Δηλαδή η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα αυτά που αποτελούν τα συστατικά χαρακτηριστικά στοιχεία, που ορίζουν ένα έθνος και αυτό από μόνο του ενισχύει την πιθανότητα να εγερθούν στο μέλλον αλυτρωτικές επιδιώξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας όποτε αυτή κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή