Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Να μην αγνοηθούν τα Τρίκαλα από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής της Ν.Δ., σε ερώτηση του στη Βουλή, εφιστά την προσοχή του Υπουργείου Παιδείας για το μεταπτυχιακό Αποκατάστασης Ιστορικών Κτιρίων που διεξάγεται στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, επισημαίνει τον κίνδυνο της κατάργησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων».

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι «τα Τρίκαλα δεν πρέπει να αγνοηθούν από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης». Υπενθυμίζει επίσης, ότι «η πόλη εμφανίζεται σαφώς αδικημένη, λόγω του μικρού αριθμού τμημάτων που της αναλογούν, κατά την σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Ο κ. Σκρέκας σημειώνει ότι «για να συνεχίσει τη λειτουργία του το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό απαιτείται επανίδρυση, βάσει του ν. 4485/2017, διαφορετικά καταργείται. Προκειμένου λοιπόν να διεξαχθεί το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, έχει υποβληθεί εισήγηση και αναμένεται η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».

Το εν λόγω πρόγραμμα λειτούργησε από το ΤΕΙ Θεσσαλίας με επιτυχία κατά τα 2 προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, ενώ διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εξακολουθεί να λειτουργεί στα Τρίκαλα, σε αίθουσες της e-Trikala που παραχωρήθηκαν από το Δήμο. Η ζήτησή του δε, παρουσιάζεται υψηλή, αφού χιλιάδες επαγγελματίες της περιοχής ασχολούνται με αποκαταστάσεις. Παράλληλα συμβάλει στην κάλυψη ενός κρίσιμου επιστημονικού και αναπτυξιακού ελλείμματος.

Όσον αφόρα τους πολίτες, το μεταπτυχιακό συνεισφέρει στην διασύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και εξυπηρετεί ανάγκες μόρφωσης, πολιτιστικής ανάδειξης κ.α.. Για την ίδια την πόλη, το μεταπτυχιακό θα συνδράμει στην καταγραφή, τη διάσωση και την ανάδειξη του τεράστιου πολιτισμικού πλούτου της, μέσω των εργασιών που θα εκπονηθούν. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η κάλυψη που προσφέρει στις όμορες περιοχές λόγω της κεντρικής χωροθέτησής της πόλης.

O κ. Σκρέκας τέλος, θέτει ερωτήσεις για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας του μεταπτυχιακού. Ζητά από την Πολιτεία «να ενσκήψει πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, του πολιτισμού και της αγοράς εργασίας». Εγείρει επίσης το θέμα της επιμόρφωσης των νέων επιστημόνων και των έμπειρων επαγγελματιών οι οποίοι εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στα Τρίκαλα και στην ευρύτερη περιοχή.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή