Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας

Πουλάνε μονάδες χωρίς Άδειες Περιβαλλοντικών Όρων

Με αφορμή Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, που κατέθεσε ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και συνυπογράφουν 47 Βουλευτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον αέρα βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας, μετά από πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που επί της ουσίας ακυρώνουν τις περιβαλλοντικές άδειες του συνόλου σχεδόν της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.

Η κυβέρνηση επιδεικνύει τεράστια ολιγωρία και ανεπάρκεια αφού ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι γνωστές από τον Δεκέμβριο του 2016, έχει αδιαφορήσει, με κίνδυνο να προκληθούν καταστροφικές συνέπειες στην ενεργειακή επάρκεια και στην ασφάλεια της χώρας στο ξεκίνημα της Τουριστικής περιόδου.

Οι προεκτάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες αν συνυπολογιστεί ότι χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση ουσιαστικά λειτουργούν αυτή τη στιγμή όλες οι προς πώληση Λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, πράγμα που ενέχει τον κίνδυνο να μειωθεί τραγικά το προσδοκώμενο τίμημα.

Λίγες μέρες μετά την πανυγηρική φιέστα που έστησε ο κ. Τσίπρας στις Κυκλάδες για να εγκαινιάσει έργα προηγούμενων, η ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του μας προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα».
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή