Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παναγιώτα Δριτσέλη: Ουσιαστικές ενισχύσεις για την στήριξη της ορεινότητας στους Δήμους Καλαμπάκας και Πύλης

Στο πλαίσιο της στήριξης της ορεινότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε σήμερα απόφαση με την οποία διατίθενται επιπλέον ενισχύσεις 20 εκ. ευρώ σε ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

Ανάμεσα στους Δήμους που λαμβάνουν την ενίσχυση είναι και οι δήμοι Καλαμπάκας και Πύλης, στους οποίους επιχορηγούνται 384.000 ευρώ και 304.800 ευρώ αντίστοιχα.

Τα ποσά αυτά διανέμονται ανταποδοτικά στους Δήμους και προκύπτουν από το τέλος διαφημίσεων και τον φόρο ζύθου. Με τα χρήματα αυτά οι Δήμοι μπορούν να καλύψουν λειτουργικές ή αναπτυξιακές δαπάνες καθώς και δαπάνες για έργα υποδομής.

Η στήριξη της ορεινότητας και η εξεύρεση πόρων για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των δομών των ορεινών περιοχών αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της πολιτικής για την τοπική αυτοδιοίκηση και λειτουργούν υπέρ της τοπικής ανάπτυξης, με κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Και αυτές οι ενισχύσεις, αλλά και η συνολική βελτίωση των οικονομικών των δήμων, όπως αυτή αποτυπώθηκε και με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και για την ενδυνάμωση των κοινωνικών λειτουργιών των δήμων και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παναγιώτα Δριτσέλη
Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή