Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση του Χρήστου Σιμορέλη με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ

Τέθηκε και το θέμα με την καθυστέρηση της εταιρείας να αποδώσει προς την ΔΕΗ τα χρήματα καταναλωτών.
 
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Ιωάννη Ζαρολιάγκη και τον Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού Ιωάννη Βερίγο.

Στην συνάντηση, υπήρξε εκτενής αναφορά από την Διοίκηση για την πορεία ΕΛΤΑ και τις μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις που θα κάνει.
Αναφορά επίσης έγινε στην  καθυστέρηση της εταιρείας να αποδώσει προς την ΔΕΗ τα χρήματα καταναλωτών που είχαν εξοφλήσει τον λογαριασμό τους μέσω αυτής, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ με την σειρά της να καταχωρίζει τους καταναλωτές αυτούς ως ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και ορισμένοι να χάνουν την έκπτωση των 15%.

Αυτή την έκπτωση μπορούν να την επανακτήσουν με την προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής των ΕΛΤΑ. Επιπλέον η ΔΕΗ θα κοιτάζει τις ημερομηνίες πληρωμής των καταναλωτών για μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος.

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα ρευστότητας των ΕΛΤΑ αποφασίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής η άμεση εκταμίευση ποσού 15 εκ. ευρώ, από την συνολική ανταποδοτική εισφορά των 45 εκ. ευρώ, για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας και μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν τα υπόλοιπα 30 εκ. ευρώ.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή