Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνέντευξη του Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη στην ΕΡΑ Λάρισας

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Λάρισας, στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ζαούτσο, έδωσε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστος Σιμορέλης, σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.  

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας στη Βάρνα. Θετική ήταν η δήλωση Γιούνκερ για την άμεση αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο. Το θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτών παίρνει άλλες διαστάσεις και η άμεση απελευθέρωση τους ανάγεται σε προϋπόθεση για την βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ευρώπης.

Επιπλέον, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο σχέδιο της Κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία. Τόνισε ότι δεν χρειάζεται προληπτική πιστοληπτική γραμμή και ότι τα πρώτα αποτελέσματα από την έξοδο στις αγορές είναι θετικά και δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία έχει αποκατασταθεί. Οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων και της πλειοψηφίας των εταίρων είναι στην ίδια κατεύθυνσή. Δυστυχώς, αντίθετοι σε αυτή την κοινώς αποδεκτή παραδοχή, είναι  η Νέα Δημοκρατία και ορισμένοι προσφιλείς σε αυτή τεχνοκράτες, οι οποίοι ονειρεύονται να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στα μνημόνια αιωνίως.

Τέλος, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει χρέος να συνεχίσει την προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ώστε η έξοδος από το πρόγραμμα να συνοδευτεί με επιπλέον μείωση της ανεργίας και βελτίωση της οικονομικής θέσης της χώρας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή