Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χρήστος Σιμορέλης: Άτακτη υποχώρηση της Ν.Δ. στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης

Σε πολιτικό τηλεοπτικό πάνελ, βρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, σε συζήτηση για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Αρχικά στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε το προσφυγικό. Ο Βουλευτής αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος, αναφέροντας ότι είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο που η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει από μόνη της. Είναι άθλος ότι εν μέσω κρίσης η Ελλάδα έχει καταφέρει τόσα πολλά, δείχνοντας αλληλεγγύη και ανθρώπινο πρόσωπο. Εξακολουθούμε να είμαστε συνεπείς στη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας και ταυτόχρονα εντός του Διεθνούς Δικαίου, σεβόμενοι τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Έπειτα τοποθετήθηκε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές. Είπε ότι για τα εθνικά θέματα και τα θέματα διεθνούς διπλωματίας το πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί που γνωρίζουν το θέμα. Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση κάνει το παν σε διπλωματικό επίπεδο για να πιεστεί η Τουρκία, ώστε να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην Πατρίδα. Με κάθε διαθέσιμο μέσο ανάγει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό και ως τέτοιο τέθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο στη σύνοδο της Βάρνας, Ευρώπης -Τουρκίας. Με τις δηλώσεις τους, οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι σε  υψηλό επίπεδο, έθεσαν την επιστροφή των αξιωματικών ως προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων Ευρώπης- Τουρκίας. 

Επιπλέον, για το «σκοπιανό» η θέση της ελληνικής πλευράς ήταν και είναι η σύνθετη ονομασία erga omnes με ταυτόχρονη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα. Η Νέα Δημοκρατία ξεχνώντας ότι αυτή ήταν η θέση των κυβερνήσεων «Μητσοτάκη» και «Καραμανλή», παραπληροφορεί το κόσμο ότι θα δοθεί το όνομα χωρίς προϋποθέσεις. Λέει εμφανώς ψέματα και φλερτάρει με ένα «ακροδεξιό» ακροατήριο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Τέλος, στη συζήτηση έθεσε ο Βουλευτής το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για να δομήσουμε ένα σύγχρονο, παραγωγικό και πιο δημοκρατικό κράτος, ικανό να οδηγήσει τον τόπο στη μεταμνημονιακή περίοδο χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Στον αντίποδα αυτού βρίσκεται η άκρως υποκριτική αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, που όπως φαίνεται καθορίζεται από την εκάστοτε συγκυρία και υπακούει σε μικροπολιτικά παιγνίδια. Ενώ η αναθεώρηση του συντάγματος ήταν στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ότι κρίνει τη χρονική στιγμή ακατάλληλη. Φαίνεται πως για την Νέα Δημοκρατία η μόνη κατάλληλη στιγμή είναι όταν και αν επιστρέψουν στην καρέκλα της εξουσίας.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή