Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Έφυγε» στον ύπνο της η Ζωή Λάσκαρη

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη, την οποία βρήκε στην κρεβατοκάμαρα στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη η κόρη της χωρίς αισθήσεις και ειδοποίησε ιατρό που επιβεβαίωσε τον θάνατο της.

Η 72χρονη γεννημένη στην Θεσσαλονίκη πρώην «Σταρ Ελλάς» του 1959 Ζωή Κουρούκλη, άλλαξε το επίθετό της σε «Λάσκαρη» και μεσουράνησε στον ελληνικό κινηματογράφο, μαζί με τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη, με σπουδαία καριέρα και στο θέατρο, ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Νόμος 4000», «Κορίτσια για φίλημα», «Στεφανία», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» κ.α.

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, αν και στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο, πρόλαβε να συμμετάσχει και σε ταινίες βίντεο.
Το 1966 κάνει την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στην Κύπρο με τα έργα «Μιας πεντάρας νιάτα», «Η παγίδα» και το «Βαθιά γαλάζια θάλασσα». Στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας εμφανίζεται το 1970 με το έργο του Γιάννη Δαλιανίδη «Μαριχουάνα στοπ», ενώ ακολουθούν η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Εραστές του ονείρου» μαζί με τον Tόλη Bοσκόπουλο (1972).

Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί -κυρίως αυτή με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, την Μαρία-Ελένη ενώ από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο απέκτησε άλλη μία κόρη, την Μάρθα.

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή