Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανοίγει το TAXIS

Για τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018 για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017.

Στις αλλαγές στην φορολογική δήλωση 2018 και η ευνοϊκή φορολόγηση αυτών που απασχολήθηκαν περιστασιακά εφόσον δεν ασκούν επιχειρηματική ή ατομική αγροτική δραστηριότητα, εφαρμόζεται η ενιαία κλίμακα των μισθωτών/συνταξιούχων/επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ, εφόσον το πραγματικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.

Στο νέο Ε1 για τις φορολογικές δηλώσεις 2018 προστέθηκε τεχνικά η δυνατότητα να δηλωθεί φιλοξενούμενος του φορολογούμενου χωρίς να είναι προστατευόμενο μέλος.

Στον κωδικό αυτό οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν αν φιλοξενούν στην κατοικία τους πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε φορολογική δήλωση εκτός εκείνων που είναι εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου (παιδιά, γονείς, παππούδες, ανήλικοι συγγενείς μέχρι το τρίτο βαθμό, άγαμοι ή χήροι ή διαζευγμένοι αδερφοί και αδερφές, με αναπηρία 67% και άνω).

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για να λάβουν οι περισσότεροι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες την έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο θα πρέπει να έχουν εντός του 2017 δαπανήσει ένα ελάχιστο μέρος του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικό χρήμα, όπως είναι οι πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες και η απευθείας μεταφορά ποσών στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό των καταστημάτων και επαγγελματιών.

Εφόσον δεν έχουν πραγματοποιήσει αυτές τις ελάχιστες πληρωμές με κάρτα τότε για την αξία των πληρωμών με ηλεκτρονικό χρήμα που τους λείπει τους επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22%. Από την υποχρέωση ελάχιστων δαπανών με κάρτα, όμως, εξαιρούνται διάφορες κατηγορίες μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών οι οποίοι μπορούν να «χτίσουν» το αφορολόγητο όριο και με συλλογή χάρτινων αποδείξεων.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή