Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απίστευτες αναφορές για «έργα και ημέρες» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014, ο καταγγέλλων εργαζόμενος του και να διαβιβαστούν στην Επιτροπή όλες οι υποβληθείσες μέχρι σήμερα αναφορές του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά η Εύη Χριστοφιλοπούλου με επιστολή της στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Αναλυτικά στο κείμενο της επιστολής προς τον Πρόεδρο Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αναφέρονται τα εξής:

«Με χθεσινή του ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων  του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ότι:
Πολλοί εργαζόμενοι έχουν υποστεί πίεση και εκφοβισμό από μετακλητούς συνεργάτες του κ. Πολάκη αλλά και από την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία τα οποία θα εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητες του Αν. Υπουργού.
Η Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει διερευνήσει καταγγελίες αναφορικά με παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και έχουν θέσει υπ’ όψιν της οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, σε πλήθος σημερινών δημοσιευμάτων αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσσης , έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των επιθεωρητριών Δημόσιας Διοίκησης, ήδη δε στις 5.4.2018 αναίρεσε ενόρκως την αρχική του κατάθεση, σχετικά με τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι σαφές ότι οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν καταλυτικά το έργο της Επιτροπής μας, καθώς
α) τίθεται εν αμφιβόλω σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού και
β) καταγγέλλονται σημαντικά ποινικά αδικήματα.

Για να διαφυλάξει το κύρος και την αντικειμενικότητά της, η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να στηρίζεται μονομερώς σε στοιχεία προερχόμενα από ανώνυμες καταγγελίες και σε έωλους μαθηματικούς υπολογισμούς του κ. Πολάκη. Αντίθετα οφείλει να διερευνά σε βάθος κάθε καταγγελία, ιδίως όταν είναι επώνυμη και δίδεται ενόρκως. Επιπλέον, οφείλει να μεριμνά για την λήψη κάθε (επώνυμου) εγγράφου στοιχείου που μπορεί να συμβάλει στο έργο της. 

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε αναγκαίο:
Να κληθεί προς κατάθεση ως μάρτυρας ο καταγγέλλων υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προς διερεύνηση της αλήθειας, μετά την ανάκληση της αρχικής του κατάθεσης.
Να υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,  την Εισαγγελία Διαφθοράς και την Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Εξεταστική Επιτροπή όλες οι υποβληθείσες μέχρι σήμερα αναφορές του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή