Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Χάρης Θεοχάρης: Άσκοπη και άστοχη προσπάθεια για έξοδο στις αγορές

Άσκοπη και άστοχη προσπάθεια για έξοδο στις αγορές καταλόγισε στην κυβέρνηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

«Το μόνο που προσπαθεί είναι να βρει ένα επιτόκιο κάτω από 4,95% για να έχει να κουνάει ένα χαρτί στους πολιτικούς της αντιπάλους», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πρέπει να περιμένει και να δώσει σαφέστερο χρονοδιάγραμμα και διάδρομο ενεργειών στις αγορές με μια πλήρη σειρά ομολόγων. Όσο δεν το κάνει αυτό, μιλάμε για επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Αναφερόμενος στο ομόλογο του 2014, ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 4,95%, όταν υπήρχε ένα περιβάλλον με επιτόκια 5-8% «Σήμερα τα επιτόκια είναι στο 1%. Συνεπώς δεν πρέπει να φορτώσουμε με τόκους τον ελληνικό λαό μόνο για την επικοινωνία, πρέπει να είναι μέρος σαφούς στρατηγικού σχεδιασμού. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, αλλά όχι για το πώς θα κερδίσει πόντους. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας η έξοδος στις αγορές» και κατέληξε εκτιμώντας ότι «δεδομένης της αποτυχίας ένταξης στο QE, σήμερα είναι και πολύ νωρίς και πολύ αργά. Αν η κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία της 2ης αξιολόγησης πριν το τέλος του ’16, σήμερα θα ήταν σε θέση να βγει στις αγορές. Τώρα, όμως, πρέπει να κάνει μερικά βήματα ακόμα. Μέχρι τον Αύγουστο του ‘18 πρέπει να ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις και να μην τις πακετάρει όλες μαζί για το τέλος. Έτσι θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και μετά από κάθε αξιολόγηση θα μπορεί να βγαίνει στις αγορές με μια δοκιμαστική έκδοση. Αν το κάνει αυτό τρεις φορές, πράγματι τότε θα βγούμε και από το μνημόνιο». 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή